2021-04-07 42 瀏覽
今次呢間餐廳唔係我自己搵,係一個食嘢好專一(直接講😆即係好悶,冇咩新意)嘅鼠友介紹嘅!琴晚我哋喺九點半入席,成為最後嘅客人。阿姐仔企係門口笑笑口講晒歡迎,仲話睇住你哋跑過嚟,快啲嗌嘢食啦,你哋一定好肚餓㗎喇!呢啲伙記真係抵讚!內在環境好乾淨、舒服午餐同晚餐個餐牌其實差唔多,價錢都係好優惠!今次叫咗個「獅城走地雞飯」$78-及「巴東牛肉飯」$68-。姐仔話一早賣晒巴東牛肉,等十幾分鐘喇,而家再即煮,幾有誠意!講返個「獅城走地雞飯」 先,賣相確實係幾靚仔。個餐本身跟碗白胡椒肉骨茶。首先碗肉骨茶個味係有好輕啖好輕啖嘅白胡椒味,即係好似一碗上湯加咗啲白胡椒味咁。如果你唔期待佢係一碗藥膳嘅湯就無錯,但係呢碗細細哋嘅湯竟然搭有3至4嚿大骨,件件都靚仔(有相睇,自己睇喇)而且都煮得剛剛好。走地雞都幾滑溜,但最為出色應該係個油飯,個飯好香又入味,單係食呢個油飯都值得嚟試下。至於「巴東牛肉飯」就冇乜特別,首先所謂嘅椰漿飯係唔覺有椰味。不過喺香港有好多間馬來西亞餐廳都係咁,唔知點解。我印象裏面巴東牛肉應該係辣有香料味但呢到又唔係。如果鍾意食大嚿

內在環境好乾淨、舒服

午餐同晚餐個餐牌其實差唔多,價錢都係好優惠!

至於「巴東牛肉飯」就冇乜特別,首先所謂嘅椰漿飯係唔覺有椰味。不過喺香港有好多間馬來西亞餐廳都係咁,唔知點解。我印象裏面巴東牛肉應該係辣有香料味但呢到又唔係。如果鍾意食大嚿嚿肉嘅人呢就啱,但我試食咗一啖,我覺得啲肉太大,有啲粗。我就唔係咁啱食,報道完畢!