2019-04-25 3203 瀏覽
今日系小編既BESTIE生日,當然一早BOOK定安南同渠慶祝啦,請求左卡位都安排到比我地,真係好開心。一坐低就唧唧咋咋甘不停傾,小編推介比渠地飲呢個熱仙草龍眼蜜,勁正,小編次次黎辦襯必叫既,前菜有蝦多士,個多士極度非常好味道,冇衰過,蝦膠勁彈牙,呢個系小編極度誠意推介既,另外渠地既魚露波菜都好好味,魚露好香唔腥,就算唔喜歡魚露既人都唔會抗拒呢種味道,碟菜勁大碟,小編覺得非常抵食,而渠地既蟹肉粉絲都不俗,但未至於系MUST EAT ITEM,只係小編和BESTIE唔想食河粉甘肥所以至叫粉絲,蟹肉都夠多既,但略顯D味唔系小編喜歡既,有d甜甜酸酸甘LOR,一般啦,還可以接受既,我BESTIE就非常欣賞呢個粉絲啦。另外都有叫個小食,軟殼蟹粉卷,都幾好味,軟殼蟹好大只,同埋唔油膩呀,反而呢個配d甜甜酸酸既醬小編又幾欣賞WOR,最後當然要點甜品啦,本來打算出去第二度食,但小編被佢地一個季節限定既甜品吸引左,就係椰子雪糕黑糯米,本來小編一向對所有椰子既食物極度唔LIKE既,但佢又有小編我最愛既黑糯米WOR,甘都要試下啦,最多撥開D椰子雪糕LOR,好彩我地早一步ORDER渣,話甘快就賣曬,可能雪糕好受D小朋友歡迎啦,加上今日系星期日,特別多一家大細黎幫襯,好彩小編一早要求要坐近門口既卡位,否則入面成千上萬既小朋友,真係乜MOOD都冇曬。講返呢個椰子雪糕黑糯米先,賣相不錯,個椰子味雪糕真心勁濃郁LOR,完全食到系新鮮椰汁整出黎甘,雖然小編唔太LIKE,但BESTIE話個椰子雪糕勁FRESH ,都試左一兩啖,黑糯米好好味道呀,呢個甜品絕對要再ENCORE!縱觀今次用餐體驗不錯,小編唔算係呢度既常客大概兩三個月黎一次,貪佢環境不錯,坐得好舒服,服務都幾好,好快手,食物質素由我7, 8年前黎既時候都幾乎一樣,當然多左好多季節限定既食物,呢個係不錯既,起碼有D新鮮甘,食時令食材都唔會差得去邊。希望呢間餐廳可以保持一貫水準啦,小編之前都有去過另一間連鎖越南餐廳(價錢較大眾化既,時代廣場O個間唔知仲系唔係度)但水準就急劇下降,確實可惜。
蝦多士
熱仙草龍眼蜜