2021-04-15 54 瀏覽
又係葵廣,今次食嘅係車仔麵,去嘅時間比較早,不過都同大家分享下食評!車仔麵就是傳統香港的地道食品,位於葵涌廣場,加上街坊的裝修,感覺相當有氣氛!今次點了一款經典的車仔麵和碗仔翅。皇牌滷水湯麵 ($46)醬汁選擇了秘製汁,麵類則選擇了幼麵。一碗車仔麵,有齊辣魚蛋、雞翼尖、蘿蔔、滷水蛋、瑞士雞翼、鳳爪等配料。魚肉碗仔翅 ($23)棕色的碗仔翅又是一款經典小吃,粉絲、老抽和生抽和煮至濃稠的湯底,冬菇絲和雞肉絲和魚肉,使碗仔翅的口感更為充實。以多款食材、 再加上熱湯、各式醬汁,就是一碗招牌麵,,想吃什麼任君選擇,兩碗車仔麵,飽肚又味美,另外還有碗仔翅和咖啡,就是經典的一餐。車仔麵和碗仔翅都是地道菜式,多款食物加起來都非常特別,加上環境不錯,一於跟大家分享!

今次點了一款經典的車仔麵和碗仔翅。

皇牌滷水湯麵 ($46)

魚肉碗仔翅 ($23)