(非會員)
2005-05-30 21 瀏覽
上次睇新假期先知原來粉嶺有間好味既拉面,男友又係住附近於是去試下, 咁大個女都係第一次去間舖頭食野係咁多規矩...第一, 食客一定要排隊係門口等位,人未齊唔準入第二, 排隊時就要點定食乜, 係門口叫左幾多就幾多入到去坐低唔準再加單第三, 一坐低就要馬上比錢, 面未到都要先付款.味道方面老實說這裏的日本拉面的確做得比出面的拉面店出色, 面彈呀得很即使食到最尾那注面都不會發賑, 值得一讚,這裏的面比測魚涌那間函館拉面還好吃, 我選的賑油湯底亦很好,不太咸味道很鮮, 叉燒我覺得一般, 函館做的叉燒比這裏好得多. 很欣賞這裏的拉面,可是服務方面郤未能配合, 這裡的服務不是沒禮貌那樣簡單, 而是這店一點都不尊重這裏的食客, 人家來吃你的面是要付錢的不是乞求, 即使好吃也應給客人一點點尊重吧, 希望老板娘日後會改善.
第一, 食客一定要排隊係門口等位,人未齊唔準入
第三, 一坐低就要馬上比錢, 面未到都要先付款.