琴晚同朋友去飲嘢傾計,個女人(唔知係咪老闆娘)同我朋友講坐到七點要交檯,我地一路傾傾傾,朋友知道過左七點,但佢見個女人無過黎叫我地走,就繼續傾計,亦無覺得要話我聽個限撤令。到八點個女人突然好嬲咁過黎話,「我俾你地坐到七點,依家已經八點幾啦!你知唔知我外面走左幾檯客啦!」我就話「噢...我唔知原來要走...」女人:「我一早同左你個朋友講七點架啦!🌚」朋友好無奈,因為見個女人無再出聲就諗住可以繼續chill,而塊白色屏障都擋住我地根本睇唔到外面。我地係咁say sorry,當我地起身走既時候,個女人同另外個男人兩個係黑曬面,一句多謝都無講,個男人仲要bear住我地........... 飲食業服務業,態度勝過一切,你覺得我地阻住你做生意,可以有禮貌提醒,唔係黃就可以臭串,你唔憂做你好嘢,但我都唔會再叫身邊朋友幫襯 😊