2021-07-14
呢間拉麵店,想試好耐㗎喇,成日經過都俾佢個牌匾吸引🤣今晚朋友咁啱都想食拉麵,就揀咗呢一間👹🔸炒豆芽菜辣麻味噌拉麵$100 小辣小麻🌶唔算好辣,好似我呢啲食辣初級者都食到,椒麻的味道好香,有少少食緊譚仔麻辣嘅感覺🤣我覺得自己下次可以再食辣啲😈味增湯底好濃郁,有蒜粒,所以都好惹味。佢芽菜的份量多到成座山咁,食極都仲有,見着師傅炒過,炒得好香好好食。呢碗都有舊叉燒,肉質軟淋又入味,雖然面頭有層肥膏,但係食落又唔覺得膩。🔸增量叉燒辣麻味噌拉麵$115中辣小麻🌶🌶朋友食增量叉燒,佢嗰件肥叉燒大一倍!試咗佢個湯底,其實同我嗰個小辣差唔多,不過味增味比較濃。佢嘅麵條屬於粗身扁麵,軟硬度適中。兩碗都加左味玉($15)🥚佢既蛋同其他拉麵店有啲唔同,啲溏心比較橙紅色同埋傑身啲,好rich既感覺!就算唔食得辣嘅朋友都可以揀🙅🏻♀️唔辣或🙅🏻♀️唔麻😎個味噌湯底都好食😋好鍾意周圍啲裝飾,真係好似日本嘅感覺,吧枱上面勁多狼牙棒👹👺想念之前去日本旅行嘅日子😭
🔸炒豆芽菜辣麻味噌拉麵$100
🔸增量叉燒辣麻味噌拉麵$115