2019-06-05 1258 瀏覽
感覺上,山東燒雞就係一隻來自山東既雞,就好似青遠雞嗰啲一樣,尋日同事提議我地一齊過來食Lunch, 未食過就試下囉。。估唔到未到門口,離遠己經見到有一大班人聚係門口,正諗住想轉場時,同事話「一早訂左位」,所以我地就心存興幸咁走過去。但係訂左位,原來都要係門口等10幾分鐘,雖然Lunch 時間得1個鐘,但職員都好識做,係門口幫我地點定菜,一坐低就食得。。抵讚👍🏻👍🏻👍🏻😊😊山東燒雞,未去餐廳同事己經話必試,一坐低,店員就俾左一碟餸俾我地,因為太多蒜容既關係,所以我並唔知佢就係今日既主角山東燒雞,直到同事夾一舊雞俾我,我先知道。講返隻雞先,今日食飯都係靠同事發板,所以有咩食我都唔係好知,可能因為咁,所以有啲驚喜。。雞係好食嘅,但更值得欣賞嘅係墊底既齋豆腐,吸晒啲蒜香。好好食。接住再上就係香醋骨,呢個骨真係好香,用嘅係甜醋,唔會過酸,啲用質唔嚡,好好味。再來就油蜜菜,好甜好好食,不過都唔少油。最後係蝦仁炒蛋,蝦好彈牙又大隻,蛋又香,屋企餸但好好味。Overall 來講,我幾欣賞佢所有餸都係即整,熱辣辣咁上枱,因為啲菜太好食,結果食晒成碗飯,肥死我了。😂😂😂

再來就油蜜菜,好甜好好食,不過都唔少油。

最後係蝦仁炒蛋,蝦好彈牙又大隻,蛋又香,屋企餸但好好味。