2021-07-19 757 瀏覽
📍瘋狂小面📮中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓.中環食lunch, 動不動都百幾二百蚊左起跳, 當日想食辣野, 搵搵下發現到呢間餐廳評價似乎唔錯, around HKD100左右, 可以一試.瘋狂套餐A+B+C = HKD88A 瘋狂小面 - 瘋狂豌雜面+ 瘋狂的加料@肥腸(+HKD14)B 瘋狂飲品 - 冰糖雪梨汁 +HKD6C 瘋狂小吃1燒椒茄子 +HKD322棒棒雞 +HKD32.最近天氣太熱, 我同同事二話不說就決左要叫干撈麵類, 廢事食到出晒汗🥵干撈麵有2款, 一款叫豌雜面, 另一款叫擔擔麵, 擔擔麵出面食得多, 黎到呢度梗係要試下餐廳推介既豌雜面啦🥢碗麵本身無餸, 只有肉碎, 雜醬, 豌豆蓉, 加埋蔥花, 拌勻就可以食得👍🏻 麵質彈牙, 口感煙韌, 做拌麵岩晒, 配埋拌料一齊食好開胃, 一啖接一啖, 食到停唔到😛我仲加左肥腸添, 味道唔錯, 不過性價比低, 十幾蚊得3舊晒😞.飲品叫左冰糖雪梨汁, 味精清甜, 可能因為我地叫左少冰既關係有少少偏甜, 食辣野都尚可接受既, 建議叫呢個飲品既小朋友就唔好叫少冰喇😌.小吃方面有3款係唔需要加錢既, 涼拌木耳, 蒜泥青瓜, 泡椒
📍瘋狂小面
📮中環士丹利街66-72號佳德商業大廈1樓
瘋狂套餐A+B+C = HKD88
A 瘋狂小面 - 瘋狂豌雜面
+ 瘋狂的加料@肥腸(+HKD14)
B 瘋狂飲品 - 冰糖雪梨汁 +HKD6
C 瘋狂小吃
1燒椒茄子 +HKD32
2棒棒雞 +HKD32

小吃方面有3款係唔需要加錢既, 涼拌木耳, 蒜泥青瓜, 泡椒鳳爪, 而我地揀左要加錢既item
🍆燒椒茄子細細舊, 一啖一口size, 配埋佢地既汁醬, 好好味又唔會有好油既感覺🤤
反而棒棒雞賣相就有少少嚇親, 基本上俾成配紅油浸著, 雞肉已經去晒骨, 唔算好辣, 但真係油左啲, 撈埋個麵食都ok既, 個人覺得無咁多汁會好啲😅
其實套餐仲可以加埋D瘋狂甜品, 可惜我地已經飽到叔叔不行了, 下次有機會再試啦😇
整體環境💭💭💭
#nonstopeatingdiary四川菜
#nonstopeatingdiarycentral
#nonstopeatingdiary中環
2021-06-11
5 分鐘 (堂食)