南瀛水產

Nan Ei Sui San
經過左成兩年無得出去旅行🧳,唔知大家會唔會有啲「思鄉」嘅感覺呢?我就最掛住日本🇯🇵 除咗有家人、朋友喺日本,最掛住梗係日本嘅美食為左一止心癮,於是就黎到尖沙咀嘅南瀛水產,以解相思之苦呢度嘅裝修,真係好似一下子就去左日本嘅居酒屋咁呀每張檯上面都有一個燒爐我就點左佢地嘅招牌- 蟹味噌甲羅燒作為一個蟹后😂 又點可以錯過有專人黎幫我地燒,燒到咁上下就會將入面嘅材料,包括蟹膏、魚子、鵪鶉蛋等混和,最後變成蟹味極度濃郁嘅甲羅燒鍾意食蟹嘅你一定食完會再食食得日本野,當然唔少得叫個三文魚刺身刺身新鮮無雪味,而且厚。切‼️口感就是不一樣其他壽司亦十分滿意由其三文魚子軍艦,每粒三文魚子都很圓很飽滿入口咬開魚油香氣充滿味蕾鮭魚親子丼份量剛好,三文魚刺身及三文魚籽份量都相當足夠,絕對不是渣流攤鐵火卷係藍鰭吞拿魚卷,屬於中拖羅,喜歡吃吞拿魚的朋友,不妨一試去到居酒屋🏮又點可以淨係飲綠茶呢✴️ 梗係小酌兩杯啦我地點左最愛嘅梅酒梳打叫左酒又點可以無佐酒小食呢呢個炸雞🍗粉漿不厚,雞肉Juicy雞軟骨粒粒脆口但不會很油膩 自己撒上七味粉,增添惹味感覺食完呢餐真係大滿足呀 好耐無試過好似去返旅行嘅感覺啦

為左一止心癮,於是就黎到尖沙咀嘅南瀛水產,以解相思之苦

呢度嘅裝修,真係好似一下子就去左日本嘅居酒屋咁呀

每張檯上面都有一個燒爐
我就點左佢地嘅招牌- 蟹味噌甲羅燒

作為一個蟹后😂 又點可以錯過

鍾意食蟹嘅你一定食完會再食

食得日本野,當然唔少得叫個三文魚刺身

刺身新鮮無雪味,而且厚。切‼️

口感就是不一樣

其他壽司亦十分滿意
由其三文魚子軍艦,每粒三文魚子都很圓很飽滿
入口咬開
魚油香氣充滿味蕾

去到居酒屋🏮又點可以淨係飲綠茶呢✴️ 梗係小酌兩杯啦

我地點左最愛嘅梅酒梳打

叫左酒又點可以無佐酒小食呢

呢個炸雞🍗粉漿不厚,雞肉Juicy

雞軟骨粒粒脆口但不會很油膩
自己撒上七味粉,增添惹味感覺

食完呢餐真係大滿足呀
好耐無試過好似去返旅行嘅感覺啦