2013-08-23 2005 瀏覽
由於第一次印象好的關係,當晚相約兩位同事於該店吃頓餐豐富的晚餐~當晚6點45分到達,可能平日晚市關係,店內只有我們三個人加埋老闆同埋伙計,呢個亦都係我打該店食評既原因以作支持~我本身對酒煮既食物興趣不大,但佢煮得味道清而且很彈牙,吃落唔會濃烈的酒味,作為前菜不失為一個好選擇~當晚叫左兩款豬手,呢款叫秘製家傳豬手,炆出嚟既汁非常好吃,配白飯簡直一流,而且豬手也炆得入味~白汁豬手,呢個簡直係睇波的欣物,味道咸香,豬手煮得淋淋地,正;師傅話呢個凍食會更出色,不知不覺吃了許多骨膠原落肚真係要讚師傅記性好,記得我喜歡係肥腩,味道比昨晚更好,薯仔炆得入味,羊腩超淋,配白飯或麵包也是一絕~等左兩小時都值,因為該店燒味係慢慢做,預訂比較方便,唔使等,唔同坊間咁整好放哂出嚟,邊吃邊等兩小時感覺時間過得特別快叉燒係我地三人中最值得讚賞既食物,肉質很淋外,不會像坊間含有食用色素,而且叉燒上的麥芽糖加帶點肥肉係最好吃~老闆可能見我地三人吃得咁開心,就推介了很多Off Menu既食物比我地,同埋需要預訂,有好多我都好想試,而且從口中得知原來他之前在很多出名的中菜店工作,唔怪得咁有水準啦~

亦都係我打該店食評既原因以作支持~
醉鳳爪~
作為前菜不失為一個好選擇~
秘製家傳豬手~

而且豬手也炆得入味~
白汁豬手~
白汁豬手,呢個簡直係睇波的欣物
,味道咸香,豬手煮得淋淋地,正;
師傅話呢個凍食會更出色,不知不覺吃了許多骨膠原落肚
咖哩羊腩~
真係要讚師傅記性好,記得我喜歡係肥腩
,味道比昨晚更好,薯仔炆得入味,羊腩
超淋,配白飯或麵包也是一絕~
叉燒~

2013-08-22