2021-01-04 467 瀏覽
剛剛開業無耐就見到呢間台式小店成日都大排長龍,加上你妳呢個名咁特別,一直都好想試下☺️ 可惜而加病毒過左夜晚6點就出沒冇得堂食,所以今日就決定去買外賣返屋企食😆雖然鋪頭細細,但係menu上既選擇一d都唔少!好多台灣風味嘅小食都有得食,門口仲見到勁吸晴嘅手作吐司🍞是日晚餐叫左台式滷水雞扒配魯肉飯外賣版本係好似台式便當咁,賣相都唔錯!有滿滿嘅魯肉鋪滿係飯上面,配上大份滷水雞扒同半隻溏心蛋。魯肉食落唔會太油膩,雞扒入味嫩滑,唔會實的的👍溏心蛋食得出係誠意之作,半流心蛋黃夠香濃,有幾分似食拉麵嘅味蛋😋😋士林香腸配乾拌麵乾拌麵面都鋪左魯肉,但係食落同魯肉飯嘅唔同!有少少辣同似豆辧醬嘅香味,仲有腐皮絲,食落好香好惹味,拌麵食落有口感,我諗堂食熱辣辣會仲正!勁耐冇食台式香腸,香腸烤過😍食落好有台灣夜市感覺手作紫芋牛奶 高雄紅茶牛奶跟餐加錢可以有手作紫芋牛奶同高雄紅茶牛奶,味道比起台式飲品店一d都唔輸蝕!紫芋牛奶好濃厚,食到粒粒芋頭,絕對唔係開粉假嘅味🥰 紅茶牛奶飲落有d似紅玉奶茶,一樣高質👍推介紫薯泥肉鬆吐司芋泥食得多,所以今次就試下紫薯泥肉鬆吐司🍞紫薯泥同肉鬆一樣澎湃🥰吐司烘到脆脆,加埋軟糯嘅紫薯泥

是日晚餐叫左台式滷水雞扒配魯肉飯

士林香腸配乾拌麵

手作紫芋牛奶 高雄紅茶牛奶

紫薯泥肉鬆吐司

芋泥食得多,所以今次就試下紫薯泥肉鬆吐司🍞紫薯泥同肉鬆一樣澎湃🥰吐司烘到脆脆,加埋軟糯嘅紫薯泥同肉鬆好好食😋因為一人食左個便當,已經好飽,再食埋呢份咁有份量既吐司真係飽到飛起呀🤣你妳入面好靚,我都忍唔住係入面打左個卡😆😆希望下次可以黎堂食啦

仙草3號 勁貪心地叫埋仙草芋圓做甜品🥰

2021-01-02