2016-10-01 2958 瀏覽
open rice有65折,地點幾就腳,就決定試下。我地被編排坐喺大堂位,要行過一條較狹窄的門口才可入去拎食物,而且較暗,坐位亦無坐入面舒服。建議訂坐時要求坐入面。食物種類較少,有生蠔,但不是即開,是冰鎮,壽司有三文魚、吞拿魚、魷魚。燒烤吧有燒牛柳、預先燒好的茄子、粟米,羊架。中菜有比目魚、避風堂炒蟹、清炒時蔬等。冷盤方面,有紐西蘭生蠔,夾到尾幾隻都好瘦,不過refill得好快。三文魚肥美。熱盤種類少,比目魚煮得非常好食,沒有過老,避風塘炒蟹辣味太重太搶,肉種沒鮮味,蟹肉老,不值一試。羊架亦有點over cook。唯一好吃是燒牛柳,但廚師每次切也切得太薄片,另外推薦粉麵,我淨吃了一碗菜、魚蛋和金菇,加上少許炸蒜,蝦酥,即刻好香,湯底超好味。埋單350位,真係靠食蠔回本,中規中舉,如果正價488食,可以吃其他。
open rice有65折,地點幾就腳,就決定試下。

2016-09-30
用餐優惠