2018-12-22 1292 瀏覽
生日同屋企人食 都算係咁 選擇唔算多 但係環境算 ok 乾淨 唔迫 刺身唔多款 但都算新鮮 咁嘅價錢 算係咁 唔好太大期望 不過個雪糕係值回票價有成七八隻味 每個款食一球已經回到本喇 諗唔到食咩可以一試
有成七八隻味 每個款食一球已經回到本喇 諗唔到食咩可以一試
  • Mövenpick ice cream
2018-03-03 2394 瀏覽
結婚之後都冇食過結自助餐._.有時都覺得自己對食真係冇咩要求今次見佢有平大人又話想食搵間普普通通既食下過下癮逸東酒店係好耐之前做過下抄散記憶中 D野一半半但今次有MOVEPUCK雪糕!! 仲要有4隻味之前係OPENRICE訂左位但仲裝修緊我都搵左陣先搵到路入去刺身唔算多 有4款 都係大路野 雖然有生蠔 但我冇咩興趣三文魚反而唔錯 好多都係腩位 夠晒味沙律吧 又真係幾好 近年多左注意健康 我今次都食左2轉  反而沙律汁有成8款 真係....熱食冇咩特別 都係D飽肚野黎 炒飯 炒意粉 鴨胸 咖喱等等 甜品就有楊枝甘露 但落左好多花奶驚喜在有葡鐽 超好食 蛋糕比起上次我係海逸食差好遠 係好食好多!雪糕就自然係MOVEPICK!
結婚之後都冇食過結自助餐._.
有時都覺得自己對食真係冇咩要求

刺身唔算多 有4款 都係大路野 雖然有生蠔 但我冇咩興趣
三文魚反而唔錯 好多都係腩位 夠晒味
熱食冇咩特別 都係D飽肚野黎 炒飯 炒意粉 鴨胸 咖喱等等
甜品就有楊枝甘露 但落左好多花奶

雪糕就自然係MOVEPICK!
2018-02-24
  • 葡鐽
2018-02-25 1446 瀏覽
生日想食自助餐,諗住搵間平平地的,搵到這間酒店有6折優惠,仲要可以openrice網上訂座,十分方便。餐廳有外面同裏面位置,外面樓底十分高,好開揚好舒服的感覺!!原來閒日也有幾多人,幾乎滿座,餐廳不是好大,食物選擇不算好多,但樣樣有d。有蕃茄蛋漢堡包,細細隻的,也幾軟身,蛋薄薄一層,加蕃茄生菜。有沙律,長通粉,葡撻細細隻的。午餐也有生蠔,也是幾肥美,新鮮的,三文魚新鮮,鮮魷ok,青口也有兩款,也是肥美沙律菜有紅菜頭,冷麵,選擇也是有好幾款,青瓜,沙律菜,車厘茄!movenpick雪糕,五款味道甜品,蛋糕幾好。不是好甜生果okay,菠蘿好味!朱古力噴泉生蠔不停refill生滾粥,牛肉皮蛋,加花生,油條,薄脆,好香甜,夠綿夠熱,好味仲有燒牛肉,咖喱等等。價錢十分抵食。傲務也是好的!!

movenpick雪糕,五款味道

甜品,蛋糕幾好。不是好甜

生果okay,菠蘿好味!

朱古力噴泉

生蠔不停refill

仲有燒牛肉,咖喱等等。價錢十分抵食。傲務也是好的!!
2018-02-12
2018-02-13 978 瀏覽
昨天又去這兒吃中午自助餐,因為好近要去的治療地點;上開飯訂位好方便,只要訂了位就可用那優惠不需列印^_^!未到中午12時已到達,問門口服務員可否入內坐下等?她立即安排坐位坐下,我們坐下等到正式中午12時就可去取食品了^_^!這兒服務員們的服務態度好好,來幾次都能保持水準^_^!昨天第一輪生蠔比較差,但反而之後潻的生蠔比較飽滿😊!雪糕櫃子可能人手不夠,要員工兩邊走;但那員工態度好好,不會因走來走去生氣!(值得讚賞!)熱食食品此店比較一般,不知幾時可改進些^_^!但這價格吃自助午餐,就真是非常超值了^_^!

2018-02-12
$152.6 (午餐)
  • 生蠔,雪糕
  • 煙三文魚
  • 雪糕
2018-02-04 814 瀏覽
記得幾年前試過在這裡食過一次 感覺不太好 然後今次以為佢已經變好咗 所以就回來試 結果還是有一點失望食物方面 有蠔 三文魚蟹。。。。熟食方面 有一點失望,沒有太多的種類 只有鵝,粥 羊架等等甜品方面 沒有了曾經的巧克力噴泉 然後只有一個蛋糕和蒲塔 沒有太大驚喜 但有movenpick雪糕 但有時沒有人幫人but總結來說 令人失望 以後不會再來了 原價528 加一 用了coupon 打了7折 約450元一個人 沒有很抵我希望可以增加總類 這次的體驗令我十分失望
食物方面 有蠔 三文魚蟹。。。。
熟食方面 有一點失望,沒有太多的種類 只有鵝,粥 羊架等等

我希望可以增加總類 這次的體驗令我十分失望
2018-01-23 870 瀏覽
最近想吃三文魚,這家又有六折,評價又挺好,就選上了。三文魚新鮮好吃,生蠔一般。立魚有點硬,一般。八爪魚咸。楊枝甘露不錯,其他食物吸引性不大,環境有D位置開揚,都ok
2018-01-23
$152.6 (午餐)
2018-01-15 827 瀏覽
本身上網找團購睇下有啲咩自助餐優惠,見到呢度有團購於是就上OpenRice睇吓啲食評,點知比我意外發現到原來OpenRice有個優惠卷,仲要平過團購!見啲食評又唔差價錢咁平於是就黎試吓!由於阿媽好鍾意食生蠔所以就一定帶埋佢來!我哋都係抱住一試無妨嘅心態!但結果係冇令我地失望!酒店嘅門面係差啲但係餐廳裏面呢就裝修算唔錯亦都好新淨! 阿媽講咗好好嘅評語就係:如果你食生蠔嘅話呢度好抵,但如果你唔食生蠔嘅話就唔需要來食了!同埋有優惠卷就OK如果原價就真係差少少啦!啲生蠔係不斷會 refill, 雖然唔係即開即食, 但反而唔需要排隊鍾意夾幾多都得!完全唔需要爭食!salad bar 都唔錯!煙三文魚男朋友話啲三文魚刺身都好鮮!我眼見都好覺得好肥美!其他熟食其實我就唔多食嘅!媽咪試咗碗粥唔錯!我就試咗啲咖喱都覺得OK!但選擇就一定唔多㗎啦咁嘅價錢唔會expect太多!甜品方面選擇都算多㗎啦!質素來講都唔差!當中食咗個伯爵茶朱古力蛋糕好好味,雖然係一啲伯爵茶味都冇,但個朱古力味好香濃同好滑唔知會唔會好多人Miss左,因為喺蠔吧出邊仲有架雪糕車 竟然係 Movenpick 雪糕, 雖然已經好飽但都試左
完全唔需要爭食!salad bar 都唔錯!煙三文魚
唔知會唔會好多人Miss左,因為喺蠔吧出邊仲有架雪糕車
竟然係 Movenpick 雪糕, 雖然已經好飽但都試左一杯 Rum Raisin
總括而言十分滿意! 用咗優惠券之後每人只係$150多啲真係仲想點呀! 一間好少少嘅餐廳lunch 都差唔多!但講緊有任食生蠔 wor!
但如果係原價的話就真係撐少少啦!p.s. 我食完冇肚痛
2018-01-08
優惠券
食咁多次自助餐最難食的一間,講到一月份主題係「細味漁港海鮮風情」點知去,避風塘炒蟹,辣酒花螺,黃金蝦,樣樣都無,同商品說明不附,感覺原全受騙去到只有好普通既海鮮,蝦,蟹腳,螺同生蠔,但唔新鮮。熱食得幾樣,比目魚,浸菜,青口,西冷牛,羊架即煮就有生滾粥甜品算係正常,因為有movenpick 雪糕。總括,一間喺香港咁耐既酒店,信譽去左邊?為左吸引客人去食,而用一d唔太乾淨既手法去做宣傳。真係不知所謂,依個價錢出去餐廳食都好過食佢。

去到只有好普通既海鮮,蝦,蟹腳,螺同生蠔,但唔新鮮。

熱食得幾樣,比目魚,浸菜,青口,西冷牛,羊架

即煮就有生滾粥

甜品算係正常,因為有movenpick 雪糕。

2018-01-08
  • Mövenpick雪糕
2017-12-31 825 瀏覽
食自助餐的餐廳比較細小,所以選擇的品種也不太多,幸好食物質素👍!焗生蠔及煮螺非常好味!但最好味的應該是比較少吃的即煮龍蝦粥,十分鮮甜!甜品方面是要排隊取的法式梳乎厘😋😋另外當然有各款精緻甜品及雪糕!
焗生蠔及煮螺非常好味!
但最好味的應該是比較少吃的即煮龍蝦粥,十分鮮甜!
甜品方面是要排隊取的法式梳乎厘😋😋
另外當然有各款精緻甜品及雪糕!
呢一個月食過呢到兩次自助午餐,都係用OpenRice book枱,就會自動用咗優惠,11月平日食都只係$150,不過12月就得返七五折要$220一個人,不過都係覺得好抵食。首先海鮮方面有無限量供應嘅生蠔,雖然比較細隻,但係真係好鮮味又唔會腥,仲有小龍蝦青口不過都係食生蠔比較多。沙律都有好多款,啲菜都好新鮮。刺身方面有三文魚,𩶘魚,八爪魚,三文魚好肥好甜。熱食方面就主要係咖喱,同埋中式嘅嘢比較多,仲有即場煮嘅生滾粥都幾好食,不過可能熱食款式比較少就唔會個個啱食。甜品方面最吸引嘅就係movenpick雪糕車,都有成五款選擇,同埋蛋糕都好多款色,幾高質。飲品方面有檸茶檸水咖啡任飲,仲有生蠔食都係百幾蚊,真係冇得彈。而且服務態度好好,收碟速度好快

2017-12-08 1147 瀏覽
從來未食過一間咁難食既buffet!!當日就係睇左openrice d留言話呢間野唔錯就book左黎同屋企人慶祝生日去到一睇 好少選擇 全場得5台人 我地係其中一台諗住唔緊要食物應該唔錯點知無樣好食 蠔-苦苦地長腳蟹-無味沙津-d汁勁怪舊牛-我去個陣係個舊. 走個陣睇都重係個舊. 一開始上去就食都已經勁乾 熟食話有炒蟹之類好多野食去到根本乜都無得d炒四季豆  蒸魚  *都唔好食甜品剩係試左個焦糖燉蛋d焦糖已經溶緊總之真係無樣好食屋企人都話好難食其他buffet 師傅整俾你食既係麵/串燒之類佢呢到係整粥食左1個鐘都無已經頂唔順走去第到食用左優惠卷都400幾1個人咁既價錢寧願食放題都無咁嬲我懷疑d野食係因為無人去散唔晒. 完全唔新鮮
從來未食過一間咁難食既buffet!!

當日就係睇左openrice d留言話呢間野唔錯
就book左黎同屋企人慶祝生日

去到一睇 好少選擇 全場得5台人 我地係其中一台
諗住唔緊要食物應該唔錯
點知無樣好食
蠔-苦苦地
長腳蟹-無味
沙津-d汁勁怪
舊牛-我去個陣係個舊. 走個陣睇都重係個舊.
一開始上去就食都已經勁乾

食左1個鐘都無已經頂唔順走去第到食
用左優惠卷都400幾1個人
咁既價錢寧願食放題都無咁嬲
我懷疑d野食係因為無人去散唔晒. 完全唔新鮮
題外話/補充資料: 第1次打食評 真係嬲到忍唔住開個ac 希望唔好再有人中伏
2017-12-07
2017-12-05 758 瀏覽
星期三放工,最想出街食飯,為自已打氣。我揀左呢間酒店,中價的dinner buffet. 經open rice訂座 有 65折。價錢平,算唔算抵食?先睇吓有咩食。頭盤最吸引我的是雪場蟹腳,生蠔和紅菜頭配羊奶芝士。蟹唔算好鮮甜,但肉質豐厚生蠔唔算大隻,鮮味一般熱熏,選擇唔多,我同Honey食左一轉冇encore. 燒菠蘿和蒸沙巴龍躉,是我喜歡的。熱熏特色有1) 用左多層次香料的印度咖哩雞,和燒雞2) 生滚粥,選料有多種,龍躉,白切雞,鮮蝦,花蟹等。味道冇添加味精,所以比較淡口甜品有種不同款,是做得算有心機。現場有限量梳乎厘,出爐後,很快就Lup左2/3,但味道不錯。我中意movenpick雪糕,食左兩球提供食物質素ok, 65折後,每人$400有找,現今世代,食材等各樣成本高,算抵食

生蠔唔算大隻,鮮味一般

1) 用左多層次香料的印度咖哩雞,和燒雞

,但味道不錯。

我中意movenpick雪糕,食左兩球

2017-11-29
2017-12-05 578 瀏覽
雖然唔算太多嘢食,但勝在新鮮,食物源源不斷,魚生更唔似其他酒店要配給,係比你大手入貨,食到你反眼都仲有得你食。 地方肆正,仲有吸烟區比我地啲老煙槍落腳,真係唔話得。而服務都算可以,每個人都是笑容滿面,就算幾忙都會好短時間就會幫你搞掂曬,一流。
地方肆正,仲有吸烟區比我地啲老煙槍落腳,真係唔話得。
2017-12-04 5426 瀏覽
難得閒日放假, 抓緊機會約埋大同去食lunch buffet先, 大同話逸東有優惠, 一於去試試!!餐廳食物選擇都唔少, 冷盤沙律位, 有三文治, 烤蔬菜, 煙三文魚, 凍切肉等等。刺身同壽司就少啲選擇, 大路選擇有三文魚, 八爪魚等等, 壽司賣相都比較遜式, 所以冇試到。逸東lunch buffet重點之一係有生蠔食, 生蠔補充得幾快, 見到好多食客都一碟一碟甘拎, 生蠔係黎自愛爾蘭, size唔算大, 比較細, 食落都唔錯, 比較爽口鮮甜, 而且一啲都唔腥, 難怪甘多人拎喇!!仲有淡水小龍蝦, 小龍蝦有膏, 蝦肉都爽彈, 生蠔當然要再食喇! 八爪魚切得比較薄, 所以食落比較嫩!餐廳熱盤味道都唔錯, 魚柳用上白汁, 魚肉都嫩。BBQ豬肋骨醬汁惹味, 如果再入味啲, 會更好! 熱盤見到多數以印度為主, 有咖哩牛, 用上牛肋條, 肉都淋, 咖哩香料味道濃郁, 加埋米飯一齊食更正! 仲有雜菜咖哩, 味道唔錯, 可以試試。即煮檔有生滾粥, 點左牛肉雞粥, 粥底好綿, 加上勁脆嘅油炸鬼, 幾好味!!食完粥, 已經暖左胃喇, 當然要食另一亮點, movenpick雪糕喇, lunch buffe

刺身壽司就少啲選擇, 大路選擇有三文魚, 八爪魚等等, 壽司賣相都比較遜式, 所以冇試到。

, 而且一啲都唔腥, 難怪甘多人拎喇!!

!

! 仲有雜菜咖哩, 味道唔錯, 可以試試。

食完粥, 已經暖左胃喇, 當然要食另一亮點, movenpick雪糕喇, lunch buffet都有提供5款口味
, 有皇牌嘅雲尼拿, 比利時朱古力, 士多啤梨, 咖啡同乳酪口味!

雪糕車外仲有好多唔同配料醬汁俾你配搭, 有好好味嘅軟糖
!

弱雞嘅我只能食到兩球渣, 朱古力好好味, 唔太甜, 有少少苦味, 完全唔會漏
。士多啤梨味偏酸, 啱哂我呀, 好重士多啤梨味, 好好味!!

甜品區都幾大, 而且樣樣好精緻同吸引

中間嘅焦糖燉蛋真係必食呀!!! 焦糖面好脆, 而且燉蛋好濃郁同質感幼滑, 真係好好味
!!! 推介!! 餐飲係自助, 喺生蠔區隔離, 有咖啡, 檸檬茶, 檸檬水等等。
店員反應快, 收碟同斟水密密手, 而且有禮貌!
用左openrice 6折優惠券之後, 折左大概每位150, 大同同我都覺得幾抵食, lunch buffet有生蠔有雪糕, 如果熱盤同刺身更吸引就更好!!!
2017-11-29 12331 瀏覽
最近的自助餐都離不開海鮮為主題,分野之間往往就在烹調上,以什麼方法來煮。香港人貴為全球海鮮消耗量數一數二的地方,當然自有它的奇妙之處,好像一路演變的街邊炒蜆,小艇炒蟹,以及大排檔的黃金蝦等等,這些「香港味道」卻盡在「細味漁港海鮮風情」自助晚餐發現。 以上所講都會在熱盤中找到,可是大部份香港人喜歡在自助餐吃到的是冰鎮海鮮,多達十款的種類,最受歡迎的必定是生蠔及蟹腳,雖然不消一會兒便被清半,但很快便被待應填滿了。 平時總會拿點頭盤及沙律的,可是今次就直接跳去熱盤了,皆因當天實在太肚餓了。看見廚師在切肉眼扒的時候,肉汁非常豐富,邊位帶著油脂的甘香,加上內裡呈現櫻桃紅的顏色,實在非常吸引。旁邊的羊架也烤得不錯,可是小弟不喜羊,所以作罷了。另外,面前堆滿了烤焗蔬菜,每樣拿少許也很滿足,粟米更是很甜美的。 就在眾多熱盤中,發現了有避風塘炒蟹、黃金蝦、火焰龍躉球及滷水鵝等等,全都是占苗愛吃的東西,所以拿了一大盤回去享用。炒蟹做得乾身,香辣惹味;黃金蝦一向都是邪惡之物,外面炸得香脆,掛滿了咸蛋黃,入口咸香鮮美,真的可以連殼也一起吃掉,其餘食物都有一定的水準。

除了以上之外,還有極具香港風味的煎釀三寶、臘味炒芥蘭、生炒糯米飯及酥炸生蠔等等,趁著天氣轉冷,實在非常適合。

小弟有個習慣,就是一定去拿碗湯來喝,今次的老火湯是萬壽果燉豬展。大家估下我共喝了多少碗?前前後後加起來足有五碗之多,味道濃郁鮮甜,火喉十足,身旁的友人也喝了不下三大碗,證明是何等的好喝。

如果仍然未飽,有兩個心水推介,一個就是生滾粥,材料可自由選擇,有龍蝦、大蝦、蟹肉、魚柳及雞件,全部煮在一起做個一品粥也不錯。

來到甜品時間,現在少吃,可是對著Movenpick雪糕車又真的不能抗拒,只拿來幾球雪糕。