餐廳: 都會自助餐廳
資訊:

2017-09-16 1396 瀏覽
逸東自助午餐 通常要預早定位 暑假完咗兼閒日 即日訂倒位 愉快一樣係招呼好 食物足 用料靚回本嘅(超值)生蠔魚生火腿...補充快沙律菜新鮮多款 醬汁齊同伴力讚中式老火湯~青紅蘿蔔豬肉湯材材好足 金色湯水 清甜唔濁 好似媽媽湯 好味道 但唔夠熱 .....西湯~西蘭花忌廉湯 傑撻撻 好味嘅花生雞粒粥~ 靚粥白滑 花生夠淋 但雞粒冇乜味 清清地唔油膩 感覺健康熱葷 ~ 幾款一般焗蕃薯粒係熱葷 ....甜甜地 但有啲唔夾咁蒜蓉西蘭花~花花裁得好靚 蒜香翠綠唔硬泰式鴨~有啲靭嚡 紅酒燴雞~ 仲以為係紅酒牛尾 冇試...藥材蒸雞~ 汁香 但雞肉好淋雞味淡蒸魚卷~啖啖肉滑 忌廉汁蒔羅檸檬片甜品~ 細細碟嘅燉旦 甜蜜蜜金黃色焦糖面 咬落少少脆 好椰子雪糕~ 有椰絲嘅 我唔buy
逸東自助午餐 通常要預早定位

暑假完咗兼閒日 即日訂倒位 愉快

一樣係招呼好 食物足 用料靚
回本嘅(超值)生蠔魚生火腿...補充快
沙律菜新鮮多款 醬汁齊
同伴力讚中式老火湯~青紅蘿蔔豬肉湯

材材好足 金色湯水 清甜唔濁
好似媽媽湯 好味道 但唔夠熱 .....

西湯~西蘭花忌廉湯 傑撻撻 好味嘅

花生雞粒粥~ 靚粥白滑 花生夠淋
但雞粒冇乜味 清清地唔油膩 感覺健康

熱葷 ~ 幾款一般
焗蕃薯粒係熱葷 ....甜甜地 但有啲唔夾咁
蒜蓉西蘭花~花花裁得好靚 蒜香翠綠唔硬
泰式鴨~有啲靭嚡
紅酒燴雞~ 仲以為係紅酒牛尾 冇試...
藥材蒸雞~ 汁香 但雞肉好淋雞味淡

生蠔
中式湯
  • 蚧子壽司
  • 青紅蘿蔔湯
抵食又啱食既Buffet不多,一係地點不就腳,一係食物質素強差人意,而前身是普慶戲院的逸東酒店,約飯局超方便,雖然室內有點嘈雜,但置身室外,身邊是雪糕車,真是未食已經興奮。 入口處擺放了11款Movenpick雪糕車,有熱情果芒果雪葩、榛子雪糕、乳酪雪糕、士多啤梨雪糕、焦糖雪糕、雲呢拿夢幻雪糕、青檸雪葩、冧酒提子雪糕、特濃咖啡雪糕與及Tiramisu雪糕,已經令人雀躍,更有即製脆脆雪糕筒,實在係令人心動。 Seafood Station 陣容是越來越澎湃,先品嚐美國生蠔,質素比起多年前是進步得多,肉質不會過份creamy,而且蠔味亦濃得多,所以近年都多了餐廳選用。 另外,加拿大青口 、熟蜆、藍貝、 紅龍蝦仔、鱈場蟹腳、凍蝦、翡翠螺及東風螺,款式在同級酒店中,實在勝一籌。 當中最愛紅龍蝦仔及鱈場蟹腳,前者帶咸鮮,而後者肉質甜美,都是值得一試。 刺身 有鯛魚、三文魚、吞拿魚及八爪魚,品種不算多,但肉質柔嫩,解凍過程處理得不錯。 Cold Cut 首選自家製紅菜頭香橙醃三文魚,層次分明,又富油香。 另外有煙三文魚

Seafood Station

刺身

Cold Cut

首選自家製紅菜頭香橙醃三文魚,層次分明,又富油香。

另外有煙三文魚、雜錦凍肉及凍蝦配香辣番茄醬,有興趣的朋友可以一試。

Carving Station

Slow Cooked 紐西蘭草飼西冷扒肉味濃郁,而且有嚼口。

至於香草蒜蓉燒紐西蘭羊腿,毫不覺羶味,一般人都容易接受。

一向是澱粉質擁躉,餐廳有即炒Pasta,有蝴蝶粉、長通粉及意大利粉選擇,用上了白汁,加入蘑菇及紅椒絲,食落有嚼勁,不會太稔身,不錯。

熱葷

如果怕食生蠔,餐廳有白汁芝士焗紐西蘭生蠔供應,蠔肉略細,但食得過。

清蒸原條比目魚是屬於最受歡迎菜色之一,清蒸時間啱啱好,肉質保持嫩滑。

椒鹽中蝦就未如預期中的辛辣。

至於農家蒸雞,就真的有家常菜的感覺。

花生雞粥煲得米粒開花,但質感稠密,幾杰身下。

其實仲有金菇粉絲拼紐西蘭草飼西冷牛扒沙爹、香橙鴨胸、煙肉蘑菇忌廉汁意粉、印式薄餅印式炸雜菜、印度雜菜咖哩及印式牛油雞咖哩,不過實在太飽,下次有機會再試。

鐵板燒有燒多春魚、燒魷魚筒 、超甜粟米、燒鮮冬菇、蒜味牛油雞鎚菇、美式豬寸骨與及雞肉芝士腸

中西各一,西蘭花忌廉湯及雪梨煲豬骨湯,近日外出用膳多了,少喝家中湯水,一見有中湯,自然不放過,入口甜美芳香,夠火喉。

客人有興趣亦可以自家炮製沙律

甜品

畢竟Movenpick雪糕已佔據了大部分胃納,其他甜品有傳統香蕉巧克力蛋糕、白朱古力慕絲蛋糕、綠茶慕絲蛋糕、紅桑子慕絲蛋糕、朱古力曲奇、呍呢拿曲奇、麵包布甸配雲呢拿汁、芒果奶凍、朱古力噴泉及蛋撻仔,都只是簡單試了奶凍及朱古力噴泉。

P.S :

成人每位 HK$478 / 小童每位 HK$368
星期五至日、公眾假期前夕及公眾假期 成人每位 HK$528 / 小童每位 HK$408

大家可以在Openrice下載優惠券,憑劵惠顧環球美食自助午餐及「中西海鮮盛薈」自助晚餐低至6折(八月份)

(晚餐)星期一至星期四首40名訂座 / 65折優惠

星期五至星期日、公眾假期及其前夕 / 7折優惠。

海鮮雪糕夏日長 焦點食評
2017-07-30 8176 瀏覽
上個月,又再來到佐敦逸東酒店,與友人嚐其自助餐,屈指一算,上一次來逸東酒店咖啡廳,已經是1997年的舊事了。當時,我在午餐時份,只吃了一碟肉醬意粉,而且是友人請客。今次的自助餐主題,是大眾耳熟能詳的海鮮,有大多酒店不敢領教的生蠔,是全場焦點,井然有序排列著,任拿不拘。南半球生蠔當造,故此酒店沿用紐西蘭生蠔,肉質偏爽味道鮮甜中略帶點點鹹,新鮮程度滿意,無需佐以醬汁。其他冷凍海鮮,都是一些自助餐常見的貨色,例如蟹腳,小龍蝦,青口等等,質素有一定水平。三文魚刺身基本上我是不碰的,經過紅菜頭醃過之後就另作別論,其香甜味完全滲入三文魚裡面,也吃得過。不吃生蠔的話還有熟蠔選擇,個人而言還是偏愛生蠔多一點。循例要在自助餐桌上尋找一點綠,沙律選擇雖不多,但總有我想吃的東西,自由組合成為屬於自己的沙律,前後吃了兩碟。最特別的是軟殼蟹沙律,刻意加多一點沙律醬,藉著酸甜來平衡軟殼蟹的熱氣,再與沙律菜拌勻吃,足以當一個正餐。粉絲炒蟹用料十足,蟹蓋裡面藏著豐富蟹膏,粉絲盡收蟹肉的精華,成為一大亮點,可惜我懶,只取蟹殼與粉絲。自助餐有馬賽海龍皇湯?真的嗎?以我所知,只有法國馬賽出產的海鮮湯,才稱得上真正的海龍皇湯

當時,我在午餐時份,只吃了一碟肉醬意粉,而且是友人請客。

自助餐有馬賽海龍皇湯?真的嗎?以我所知,只有法國馬賽出產的海鮮湯,才稱得上真正的海龍皇湯。當然,對飲食文化執著是一件好事,馬賽海龍皇湯就只能夠在馬賽喝,其他地方極其量只稱為海鮮湯。

雖然掛名是海龍王湯,但用上的海鮮非法國出品,湯頭濃郁而不混濁,每口都是海鮮的香甜,以水準來說是不錯。

海鮮之後便要面對烤肉,燒牛肉質素不錯,但沒有約克郡布甸總是欠缺一點點。

其他的燒香腸,羊肉之類,不過不失。

除了海鮮之外,Mövenpick雪糕車是眾人的焦點所在,很多人在頭段留力,去到最後直路才在雪糕車上鬥後勁。

一向在自助餐虎頭蛇尾的我,也能在尾段連爆四球。。。。雪糕。

喜愛椰子朱古力的自然,冧酒提子的挑逗,乳酪的香滑,留以有待果然沒有令我失望。

那時以Openrice的優惠券,可得到六五折的優惠,下個月再接再勵,平日可享受最高六折優惠,折實每人只需三百多一位,有生蠔有海鮮,好像時光倒流差不多二十年,難怪這晚全場爆滿。

聽聞自助餐的下一波,將會加插酒店旗下的米芝蓮一星中菜,逸東軒的某些菜式,咦?似乎有啲嘢喎。
抵食的海鮮 Buffet 焦點食評
2017-07-20 6645 瀏覽
今次又黎到逸東酒店食buffet 啦~話說每次屋企有人生日, 都好鐘意去食 Buffet 或放題黎慶祝!!!再次揀逸東酒店既 Buffet 係因為呢度夠平, 又有好多海鮮食!!岩哂喜歡食生蠔既爸爸媽媽~~~呢度冷盤有齊紐西蘭生蠔, 東風螺, 青口, 凍蜆同埋龍蝦仔"*款式真係唔少架, 加上生蠔會不停 refill, 想食多多都有丫~~刺身方面就有三文魚, 吞拿魚及油甘魚等...唔鐘意食生冷野唔緊要, 熱盤都唔少海鮮既菜式架!!辣酒煮花螺, 白酒煮青口, 粉絲蟹煲, 炸軟殼蟹等, 樣樣都好吸引;而且全部都係用港式煮法, 好有大排檔既小炒既風味~~當然仲有佢地必有既燒烤美食, 即燒羊架, 肉眼扒, 青口, 粟米, 菠蘿等等....又有咖哩汁可以配飯, 同埋咖哩肉丸, 美食多元化!!!我就喜歡佢地既即煮意粉啦~~自己揀選想食既意粉, 醬汁及配料, 廚房就有即刻整比你!!!我既蕃茄醬磨菇蝴蝶粉賣相不錯, 味道都好好添"*飽肚之選!!!開動囉~~~作為生蠔怪家族, 每人食2打生蠔真係唔成問題!!!味道爽口, 帶海水味, 挺新鮮的~~仲有長腳蟹, 凍蜆十分鮮甜及東風螺呢"*真係一次過拎左好多生蠔同
今次又黎到逸東酒店食buffet 啦~

岩哂喜歡食生蠔既爸爸媽媽~~~

刺身方面就有三文魚, 吞拿魚及油甘魚等...

唔鐘意食生冷野唔緊要, 熱盤都唔少海鮮既菜式架!!
而且全部都係用港式煮法, 好有大排檔既小炒既風味~~

又有咖哩汁可以配飯, 同埋咖哩肉丸, 美食多元化!!!

我就喜歡佢地既即煮意粉啦~~

我既蕃茄醬磨菇蝴蝶粉賣相不錯, 味道都好好添"*
飽肚之選!!!

開動囉~~~
作為生蠔怪家族, 每人食2打生蠔真係唔成問題!!!
味道爽口, 帶海水味, 挺新鮮的~~

仲有長腳蟹, 凍蜆十分鮮甜及東風螺呢"*
真係一次過拎左好多生蠔同長腳蟹, 食呢度應該已經回本啦~

燒烤食物真係一點都唔輸蝕架~~
燒粟米就係我至愛!!!

仲有法國海鮮湯~~
魚湯再放入加拿大藍青口、鱸魚、花蜆及新鮮海蝦, 仲有其他配料令味道超香!!
個湯充滿海鮮既鮮甜味道, 不錯!!

最後梗係甜品時間!!!!
有好多款唔同既甜品可以揀, 仲有朱古力噴泉同埋即製梳乎里~~~

呢架 Movenpick 雪糕車真係呢度既重點!!!!
有成十幾款  Movenpick 雪糕口味, 仲可以揀佢地專用既窩夫;
食幾杯都值回票價, 又可以自己揀埋 TOPPING 同醬, 簡直係女生們及小朋友最期待既一環~~
2017-06-22
Lunch buffet 焦點食評
2017-06-03 3650 瀏覽
好耐無去逸東食buffet見到而家做優惠6折星期六,日 248加埋一都係$174即刻book位去食其實野食選擇真係唔多。海鮮有4-5款生蠔。青口。龍蝦仔。蜆。魚生有三文魚,劍魚,八瓜魚。但呢啲我都唔係好食!沙律都幾款撈好左嘅同有啲生菜。青瓜。車里茄等都有幾多款醬汁。但竟然無黑醋嘅!仲有煙三文魚同ham沙律同煙三文魚都係我必一食再食嘅野!呢到嘅沙律菜都幾新鮮!熱食好似有5-6款但唔太岩我食。有湯同粥。仲有啲腸仔。春卷。燒火腿。即煮意粉。擇左肉醬長通粉。都唔錯!呢到嘅咖哩都幾好食。唔辣但有咖哩香!呢個羊肉丸。我覺得好好食!有羊味!但又唔太羶!甜品有我最愛嘅芝士蛋糕!夠實又夠芝!一個人對半個無難度!香蕉朱古力蛋糕都好食。麵包布甸都唔錯!意大利芝士蛋糕就麻麻地!好淋。怪怪地!仲布其他甜品。不過無試哂!生果有西瓜。哈蜜瓜。菠蘿都夠甜!仲有4款movenpick 雪糕!食左咖啡味!正!勁香咖啡味!自助咖啡同茶!
好耐無去逸東食buffet
見到而家做優惠6折
星期六,日 248
加埋一都係$174
即刻book位去食

其實野食選擇真係唔多。
海鮮有4-5款
生蠔。青口。龍蝦仔。蜆。
魚生有三文魚,劍魚,八瓜魚。
但呢啲我都唔係好食!

沙律都幾款撈好左嘅
同有啲生菜。青瓜。車里茄等
都有幾多款醬汁。但竟然無黑醋嘅!
仲有煙三文魚同ham
沙律同煙三文魚都係我必一食再食嘅野!
呢到嘅沙律菜都幾新鮮!

熱食好似有5-6款
但唔太岩我食。
有湯同粥。
仲有啲腸仔。春卷。燒火腿。

即煮意粉。
擇左肉醬長通粉。
都唔錯!

呢到嘅咖哩都幾好食。
唔辣但有咖哩香!

呢個羊肉丸。我覺得好好食!
有羊味!但又唔太羶!

甜品有我最愛嘅芝士蛋糕!
夠實又夠芝!
一個人對半個無難度!
香蕉朱古力蛋糕都好食。
麵包布甸都唔錯!
意大利芝士蛋糕就麻麻地!
好淋。怪怪地!
仲布其他甜品。不過無試哂!

生果有西瓜。哈蜜瓜。菠蘿
都夠甜!

仲有4款movenpick 雪糕!
食左咖啡味!
正!勁香咖啡味!

自助咖啡同茶!

6天前 46 瀏覽
呢度自助午餐有我最愛嘅生蠔!😍😍😍😍😍師傅洗得乾淨、無沙、生蠔清甜、鮮美!😝😝仲fill得好快!!😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜正!👌🏿👌🏿👌🏿👌🏿👌🏿👌🏿👌🏿💪🏿💪🏿💪🏿👌🏿💪🏿👌🏿💪🏿👌🏿我一個人一口氣20分鐘食左56隻!回晒本🤗熱食方面我無咩要求,亦無咩特別。沙律、魚生正常。甜品有我最鍾意嘅麵包布甸,而最期待嘅當然係movenpick 雪糕。✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿✌🏿師傅serve得好有禮貌!讚!🤘🏿環境舒服,食品水準高!好!👊🏿
呢度自助午餐有我最愛嘅生蠔!😍😍😍😍😍

師傅洗得乾淨、無沙、生蠔清甜、鮮美!😝😝
仲fill得好快!!😜😜😜😜😜😜😜😜😜😜

我一個人一口氣20分鐘食左56隻!回晒本🤗

熱食方面我無咩要求,亦無咩特別。

沙律、魚生正常。

環境舒服,食品水準高!好!👊🏿
2017-09-18 52 瀏覽
上年食過一次,覺得真係性價比高,而家折左$150倒,決定再返兜!一黎就狂隊左半打生蠔同龍蝦仔,全部都新鮮,爽!再黎食熱野,記得上次個咖哩好食,今次試左都keep到水準。即煮意粉區個有個後生仔負責煮,上次冇試過今次試下,又煮得ok喎!甜品有幾款,個人麻麻地cheeses cake呀蛋糕嗰D,雖然朋友話唔錯,不過我最終都係試左麵包布甸,好食!Movenpick食左3轉!最好食係個椰子朱古力味!好滿足嘅Buffet lunch, 今次仍然冇令我失望!

好滿足嘅Buffet lunch, 今次仍然冇令我失望!

2017-09-11
2017-09-16 49 瀏覽
見價錢buffet黎講叫抵,食評又唔錯(之前信食評都瀨過唔少次),今次都係博一博,好彩今次無信錯食評。冷盤選擇較多,有生蠔、長腳蟹、龍蝦仔,蝦、翡翠螺、藍青口、東風螺同埋蜆。值得一讚係生蠔夠新鮮完全無腥味,長腳蟹也不錯唔會一味得個鹹字,可惜既係到8點3左右長腳蟹就無左refill了。熱盤方面選擇唔多,不過一般既牛扒,羊扒都會有,佢地仲有埋扁平鴨食,但奇怪地包住個塊薄餅係印度厚身個隻薄餅。印尼炒飯辣辣地好味道。甜品賣相唔吸引所以無食過,唯有主攻雪糕movenpick 。總括黎講,甘既價錢平平地係值得一試
,長腳蟹也不錯唔會一味得個鹹字
,可惜既係到8點3左右長腳蟹就無左refill了
。印尼炒飯辣辣地好味道
2017-09-15
優惠券
午餐自助餐 原價2百幾,係OpenRice 預定 重有六折,實比150幾。好底食!同月事四個人食 食到個個都飽到就來行唔到。最底係生蠔任你食。拎完又拎,四個人食左超過五十隻蠔!甜品有七八種,蛋糕都布四五種,芝士蛋糕夠哂芝士味,細細件,可比你試哂禁多種,又有有布丁、葡撻都係細細件。面包布丁甜味剛剛好,雪糕都有五種,乳酪味、朱古力、椰子朱古力、士多啤梨、雲呢拿,最好味推介乳酪同雲呢拿,食左七球。下次同朋友再一齊去過。
。下次同朋友再一齊去過
信用卡優惠
2017-09-08 350 瀏覽
成年冇食過buffet,梗係揀間有蠔食嘅。一黎就拆左半打,之後再進攻熱食。即切片皮鴨好食,咖哩好食,其他野食味道正常可接受,refill得快值得加分。甜品冇期望下反而OK,好buy個麵包布甸,movenpick唔駛講一定係連食幾球啦。平日食平平地折完三舊水,同老公hea下係唔錯嘅!

平日食平平地折完三舊水,同老公hea下係唔錯嘅!
2017-09-04
首次黎呢度食 buffet, book 位時職員有禮友善👍🏻 現場都一樣, 每位員工都親切有禮, 廚師又主動介紹食物, 不錯👍🏻👍🏻 雖然食物唔多選擇, 但每樣都中我心水😝海龍皇湯幾特別, 海鮮一早放碗內再加上熱湯, 唔駛從大煲內找湯料, 但味道就淡一點~生蠔蟹腳螺樣樣齊, 雖然生蠔唔係即開, 但新鮮 creamy , 又唔駛排隊等開蠔. 蟹腳鮮甜~ 即場片皮鴨😋焗蠔好香, 但出左二盤就轉左款無供應了. 想食要早些攞. 牛同羊都幾嫰滑, 廚師仲細心問我地怕唔怕太生☺️魚生唔係即切, 但味道都唔錯, 吞拿魚好好味. 即制意粉檔. 但甜品味道就麻麻, cheese cake 無味, tiramisu 又無酒香~ 最好味係小葡撻. 另外有即焗疏乎厘, 味道都係一般.最開心一定係有成十幾款味道既 movenpick😍😍有自助茶咖啡 bar. 整體都唔錯, 食得滿足愉快😆而且餐廳時常推出優惠, 位置又方便, 服務又好, 一定會再黎😋
廚師又主動介紹食物, 不錯👍🏻👍🏻
雖然食物唔多選擇, 但每樣都中我心水😝

即場片皮鴨😋
焗蠔好香, 但出左二盤就轉左款無供應了. 想食要早些攞.

牛同羊都幾嫰滑, 廚師仲細心問我地怕唔怕太生☺️

魚生唔係即切, 但味道都唔錯, 吞拿魚好好味.
即制意粉檔.

另外有即焗疏乎厘, 味道都係一般.

最開心一定係有成十幾款味道既 movenpick😍😍
有自助茶咖啡 bar.
整體都唔錯, 食得滿足愉快😆
2017-09-01 9 瀏覽
上年已經想試下呢間個buffet,但一直都未試,而家終於有機會,雖然見到啲comment好壞參半,但都係想試試佢先心息 (始終用左coupon折左好抵)!一黎就食生蠔長腳蟹龍蝦仔用刺身先,全部都新鮮。再黎就熱野,有片皮鴨食!呢個真係大愛,好食,見住師傅即片感覺良好!之後個大蝦都好爽又大隻,chur左4隻!其他熱食都唔錯,就算選擇唔算多都可以接受,即煮意粉區個印度師傅煮得唔錯。甜品就不過不失,有梳乎厘,即整熱辣辣。Movenpick好正,11隻味,食左3球已經飽到癲左!整體黎講我覺得比想像中好(可能因為我試過同價位酒店buffet質素差好遠 haha),折左300幾都值得一試!

2017-08-29
2017-08-30 290 瀏覽
ok,yummy food and flower tea ,如果大家想吃也可以帶家人來吃,花茶+$20,外加炒飯125up。expensive 。花茶有五種可以,。可以任加茶,蛋糕有一點肥.............................. ..............................下載open rice couple 有$20-40減。.......
ok,yummy food and flower tea ,如果大家想吃也可以帶家人來吃,花茶+$20,外加炒飯125up。expensive 。花茶有五種可以,[我要了荔枝薄荷茶]。可以任加茶,蛋糕有一點肥.............................. ..............................下載open rice couple 有$20-40減。.......
2017-08-30
  • 下午茶buffet
2017-08-20 713 瀏覽
食自助餐一定要有生蠔!見幾多笑面、又有折 (折咗都唔平)、又有蠔,就訂咗位。點知一入座,就後悔到想走無論生熟食都冇咩款,好彩仲有movenpick頂住。集中講吓:生蠔 - 有啲腥,連鍾意食蠔嘅屋企人食唔落燕窩羮 - 幾好味,食咗幾碗塞飽自己即煮意粉 - 冇味道....總結:絕對 冇 下 次
食自助餐一定要有生蠔!
見幾多笑面、又有折 (折咗都唔平)、又有蠔,就訂咗位。
點知一入座,就後悔到想走

無論生熟食都冇咩款,好彩仲有movenpick頂住。
集中講吓:
生蠔 - 有啲腥,連鍾意食蠔嘅屋企人食唔落
燕窩羮 - 幾好味,食咗幾碗塞飽自己
即煮意粉 - 冇味道...
總結:絕對 冇 下 次
2017-08-17 552 瀏覽
好耐冇食自助餐,有六五折咁抵都試得過,果然去到都見到幾多人!冷盤方面,生蠔蟹腳小龍蝦翡翠螺青口魚生都齊,生蠔唔大隻但鮮甜。熱食選擇唔算好多,不過竟然有片皮鴨!見師傅落力推銷,攞左一碟試,味道係唔錯,皮香同埋唔肥,鴨肉都腍,見都多人攞,唔執輸攞多碟!見仲有個陳皮生煎金錢鱔,賣相吸引,食落好香同入味!師傅大力推薦下我都有encore  XDD 其他熱食好似新鮮grill的BBQ野食、即煮意粉、咖哩、海鮮飯、海鮮湯等等都OK,refill得都算快。食到咁上下係時候甜品時間,除左必食movenpick,個人都好喜愛食cake,有4、5款揀,味道可以,最正係有冰花雪梨銀耳燉天山雪蓮!即刻搶左,膠質超重,好潤唔會太甜!值得一讚係全晚嘅staff見到都好nice,好有禮貌,收碟又快,俾個叻佢地!

2017-08-15