2017-01-24 128 瀏覽
果日突然之間好好好想食拉麵,男朋友仔就帶左我黎拉面達人舖面好日本風,都幾吸引,但我淨係好想食拉麵!當日我就係叫左W達人,男朋友就叫左達人拉麵,首先講個湯底先,我叫既w達人,係鏗魚豚骨湯底,個湯底比較"傑"身,聞落好好好香,飲落就有好濃既魚湯味同埋豬骨湯味,但係我就覺果塊豚肉就太肥,食落好膩。另外,我男朋友果個就係達人拉面,湯底就無W達人咁濃,但都好好味,呢個就會比較岩唔食得太濃既朋友仔,正正我男朋友仔就係呢類人,岩哂佢,講下佢塊叉燒,我會比較中意佢碗拉麵個叉燒,好林,又帶D肥肉,食落好有肉味同肉感,好味道。宜家再講下拉麵入面既配料,特別想講下木耳絲同糖心蛋,原來拉麵加入木耳絲係好match 架,口感會豐富D,同可以減一減油膩感。另外,就係個糖心蛋,好糖心,香蛋味,正。就係呢間喇🤘🏻
果日突然之間好好好想食拉麵,男朋友仔就帶左我黎拉面達人
舖面好日本風,都幾吸引,但我淨係好想食拉麵!
W達人(鏗魚豚骨湯)
但係我就覺果塊豚肉就太肥,食落好膩。

就係呢間喇🤘🏻
W達人(鏗魚豚骨湯)