2021-09-05
呢間人氣極高嘅串燒海鮮放題餐廳蝦蝦燒,佢哋每個位都有流水蝦道可以供人即夾即燒流水蝦,保證隻隻都新鮮生猛。不定時仲有職員會打理流水蝦道,保證流水蝦嘅質量同數量。佢哋除左有任食嘅流水蝦外,出面自助區仲有多款嘅時令海鮮,三大個雪櫃嘅串燒,仲有不同種類嘅熱盤小食等。佢哋呢度嘅海鮮好新鮮,仲有專人清洗同不停refill,所以唔驚話會拎唔到,佢哋提供左多種貝殼類海鮮,好似有沙白,蛤蜊,生蠔,扇貝,東風螺等等,仲有兩款原條嘅魚,經已切開嘅魷魚等等,而最有驚喜嘅係有南非新鮮鮑魚,佢哋隻隻都仲識郁架,極為新鮮。佢哋隻隻都肉厚,口感煙韌有嚼勁,鮮味十足,仲可以去埋佢哋嘅自助區仲有不同嘅醬料提供,可以加埋落去一齊燒,鮮味仲更加突出。串燒方面佢哋有三大個保鮮櫃,佢哋整齊排列,乾淨又衛生,個個保鮮櫃都裝到滿滿,可見種類繁多。佢哋提供各式各樣嘅肉,有海鮮,有蔬菜等等。而我今次不斷encore嘅係牛仔骨,佢哋嘅牛仔骨肥瘦均勻,油脂分布亦都好平均,呈雪花花紋,燒嘅時候聞到滿滿嘅油香,食嘅時候肉汁滿滿,肉味香濃,一食上癮。同埋有三大個雪櫃嘅飲品提供,入面有齊各式汽水,啤酒,茶應有盡有。佢哋仲有雪糕櫃提供,有各式各樣味道
同埋有三大個雪櫃嘅飲品提供,入面有齊各式汽水,啤酒,茶應有盡有。佢哋仲有雪糕櫃提供,有各式各樣味道嘅雪糕,啱哂喺食完較熱氣嘅串燒時享用。