2023-09-16
同閨密去食火鍋首選去「香江花月」,距離佐敦地鐵站🚈只需2分鐘,交通為之極方便。之前開張時候來過,裝修仍然好新淨,位置寬敞,有空間感。打開餐牌,食物相片依舊都係非常精緻同靚靚, 每道菜同相片都一樣, 非常美觀, 必定打卡📸粉紅夢幻套餐粉紅牛乳玫瑰鍋 + 墨魚滑兩朵玫瑰花🌹一粉紅一奶白,份外吸引,湯底選用牛奶玫瑰乾花,清香仲係非常滋潤。火龍果墨魚滑,顏色鮮艷,爽滑彈牙。太極兩儀 太極擺盤,豬🐽牛🐮分隔,牛肉選用安格斯再浸紅酒,梅花豬肉片浸上黑松露牛乳,各具特色。天倫鍋心色彩繽紛,每個款都非常精緻,仲有兩款甜味水晶奶黃球同埋流沙包,一定有驚喜。花花綠綠🥦一大盤蔬菜,放得好靚,夠晒份量。七彩餃子🥟七種顏色的餃子七種不同的口味,有一款藍色的餃子份外搶眼,原來係牛肉香茜餃,濃有肉汁。一帆風順⚓️船的造型放滿用秋葵釀上魚滑,墨魚🦑滑,🦐滑,非常彈牙。飲品花月豪庭🍹我以為係甜品原來這個是飲品, 碟上佈滿坐果,仲有一個焦糖棉花糖蛋糕,下面個杯係酸甜藍莓配蘋果牛奶。琥珀誘惑🍸玫瑰花冰,再倒入新鮮混合果汁,清新怡人。
粉紅夢幻套餐
粉紅牛乳玫瑰鍋 + 墨魚滑
火龍果墨魚滑,顏色鮮艷,爽滑彈牙。
太極兩儀
天倫鍋心
花花綠綠🥦
一大盤蔬菜,放得好靚,夠晒份量。
七彩餃子🥟
一帆風順⚓️
船的造型放滿用秋葵釀上魚滑,墨魚🦑滑,🦐滑,非常彈牙。
飲品
花月豪庭🍹
琥珀誘惑🍸
玫瑰花冰,再倒入新鮮混合果汁,清新怡人。