2017-03-21 585 瀏覽
朋友B屋企有工人姐姐,晚晚有住家菜,出街當然鍾意食濃味嘢。我就啱啱相反,大部份時間要出街食飯,所以偶爾都希望搵間健康啲嘅餐廳。趁朋友B唔喺度,我諗都唔使諗,一定要過嚟食番餐「住家晏」。揀一個餸,自動會拼蒸豆腐,碗飯可以揀五穀飯或者菜飯。蒸豆腐 好似BB肌膚咁滑嘅豆腐, 唔會好鹹,亦冇乜油, 符合少鹽少油嘅健康原則,我未影相就忍唔住食左啖青檸豬扒 唔好期望豬扒有檸檬醃味,豬扒輕輕炸過,可自行唧d 青檸汁解油膩野味雞 只係少少花生味 少少辣味 唔好以為好似口水雞咁濃味嗰餐 $52 已包左一杯飲品或甜品 ,呢個咁抵嘅價錢,絕對唔可以對甜品質素抱有太高嘅期望。好多甜品鋪,閒閒地都要$30或以上先有碗似樣嘅糖水。今次要左薑汁燉奶 , 薑汁比奶味重,算滑,不過不失。嚟得呢度食,最好預左食物味道比較淡,相對少鹽少油呀嘛。唔介意冇咁健康,你可以叫呢度嘅雞翼。 專程嚟食甜品嘅話,你好大機會失望。另外,你仲要忍讓下,事關座位比較逼。呢個價錢就可以食得均衡,有肉有菜有豆製品,算唔錯啦。

揀一個餸,自動會拼蒸豆腐,碗飯可以揀五穀飯或者菜飯。

野味雞 只係少少花生味 少少辣味 唔好以為好似口水雞咁濃味

今次要左薑汁燉奶 , 薑汁比奶味重,算滑,不過不失。

呢個價錢就可以食得均衡,有肉有菜有豆製品,算唔錯啦。