2025-06-14
小店空間唔算好大,但整體乾淨企理,感覺舒適又有家的味道。首先試咗雲南米線,湯底濃厚帶點辣,米線口感彈牙,加咗牛腩同雲吞後更豐富,牛腩軟滑入味,雲吞皮薄餡嫩,配上凍飲清爽解辣。之後嘅重慶酸辣粉用咗紅薯粉,BB辣程度不吃辣的我也可以接受,豬紅同豬大腸滷得夠香,酸辣味同紅薯粉滑溜感完美融合,食得滿頭大汗都開心。串燒部份用咗孜然粉同辣椒粉調味雞中翼串外脆內嫩,香氣撲鼻;金菇肥牛卷肥牛嫩滑,金菇吸滿湯汁,超級juicy;白鱔同豆卜燒得香脆,特別係豆卜帶有嚼勁;餃子釀雞翼創意十足,雞翼肉嫩汁多,內裡餡料同調味相得益彰;雞腎處理得乾淨,味道濃郁。鐵板牛脷燒到焦香,牛脷軟腍入味。涼拌墨魚頭則清新開胃,醬料帶微辣同酸,解膩得嚟又有層次。服務員態度友善,特意提醒特惠時段,價錢親民,人均約$80-$100,性價比高得驚。呢度下午茶2:30-5:30時段仲有特惠,惠顧雲南米線系列加兩個餸仲送凍飲品一杯,真係抵食!呢度適合同朋友一齊試吓,特別鍾意麻辣風味嘅人一定會愛上。
串燒部份用咗孜然粉同辣椒粉調味
鐵板牛脷燒到焦香,牛脷軟腍入味。
涼拌墨魚頭則清新開胃,醬料帶微辣同酸,解膩得嚟又有層次。