2019-09-24 56 瀏覽
行行下見到街邊呢個易拉架,就好隨意影底咗唸住遲啲去食,但行多兩步就見到搵呢間餐廳啦😂門口見到有好多相片,都好似唔錯,所以我同朋友就入咗去啦😂😂坐底咗之後就上黎openrice望下有咩推介,原來有好多唔同嘅特色燒物架!最吸引我係低溫無骨燒乳鴿呀,唸咗好耐點無骨法呢真係好精美,未試過食乳鴿係咁方便個乳鴿胸啖啖肉架,仲唔會好似平時咁食到污糟邋遢,用筷子就可以食晒成隻乳鴿用低溫燒乳鴿,表皮都係脆卜卜,而入面仲保留番 肉汁!墨西哥薄餅芝士雞肉薄餅好脆,入面包住芝士及雞肉,即叫即整,熱辣辣芝士可以做到拉絲,仲拉到有部電話咁高蒜蓉燒扇貝一份一隻,但一隻已經好大粒,成粒macaron咁大同咁厚。本身擔心會好韌,但出奇地入面仲係juicy,彈牙有口感西班牙黑毛豬肋串呢個部位比一般燒豚肉再彈牙啲,點埋泰式甜酸醬更好味!煙肉蘆筍卷煙肉同蘆筍一正一反咁,完美配合!(如果有埋蜜糖蘋果醬就好啦🤤)蒜蓉燒茄子(原條)燒茄子可以選擇原條或者切片,我當然喜歡原條多啲啦!一絲絲咁自己扯出黎,係好味啲架!蒜蓉醬夠多,可以確保每一條絲都夠味道!燒菠蘿用新鮮菠蘿架,而唔係罐頭菠蘿,健康啲之餘,仲fresh啲呢度甜品都有呀,同埋
行行下見到街邊呢個易拉架,就好隨意影底咗

唸住遲啲去食,但行多兩步就見到搵呢間餐廳啦😂

門口見到有好多相片,都好似唔錯,所以我同朋友就入咗去啦😂😂

真係好精美,未試過食乳鴿係咁方便
用低溫燒乳鴿,表皮都係脆卜卜,而入面仲保留番 肉汁!

墨西哥薄餅芝士雞肉
薄餅好脆,入面包住芝士及雞肉,即叫即整,熱辣辣

芝士可以做到拉絲,仲拉到有部電話咁高

蒜蓉燒扇貝

西班牙黑毛豬肋串
呢個部位比一般燒豚肉再彈牙啲,點埋泰式甜酸醬更好味!

煙肉蘆筍卷

蒜蓉燒茄子(原條)

燒菠蘿
用新鮮菠蘿架,而唔係罐頭菠蘿,健康啲之餘,仲fresh啲

呢度甜品都有呀,同埋佢地會好似食西餐咁,甜品會後上
燒日本番薯及燒香蕉朱古力
番薯仔係紫心番薯,細細粒,甜甜地,粉粉地,高質!
原條香蕉燒,燒完嘅香蕉好甜,入口即溶,如果燒香蕉做香蕉船,一定好好味!

呢度嘅燒物令我對串燒改觀咗,原來可以新穎咁多!