-我愛慢煮 🍽️一向中意捐窿捐罅搵野食既林芝蓮今次畀我上環搵到間幾高質既西餐之前係附新番工都見過孖沙街有間但原來係普慶坊都有 所以就黎試下~餐廳環境 都幾有格調 燈光昏暗 增添幾分情調 岩晒同另一半黎撐枱腳😏 🐣微辣鹹蛋黃單骨雞翼 8隻 ($68)咸蛋黃味極香濃 因為炸皮同雞翼底下都沾有咸蛋黃汁 雞翼仲好 juicy 加埋有少少香辣 所以都唔會覺得膩😋呢個正😍🥩美國安格斯特級平鐵牛扒 8oz+ 烤蘆筍苗($118+$28)牛扒5成熟 煎得剛剛好 因為慢煮既關係 仲鎖到好多肉汁而且肉質結實得黎都好嫰腍 加埋海鹽同黑胡椒調味 仲提升到個肉既鮮味同肉味非常重特登加左烤蘆筍 都好好味 如果再多啲就好🤭🤭🍖慢煮紅酒香草羊後膝 12oz ($148)羊肉肉質非常嫰口! 帶有淡淡既紅油香羊膝既脂肪都唔會好多 配埋佢地既薄荷醬 所以都唔會好膩 而且冇羶味 👍12oz 都岩岩好夠1個正常女仔食的🍐慢煮紅酒梨加意大利雪糕 ($68)第一次食呢款甜品 慢煮梨吸收晒紅酒香 食果陣仲可以點下個熱熱地既紅酒 食落去更加重紅酒味! 好正配埋佢地既朱古力Brownie 同Vanilla gelato 成件事都好夾 好味
我愛慢煮 🍽️

一向中意捐窿捐罅搵野食既林芝蓮
今次畀我上環搵到間幾高質既西餐

之前係附新番工都見過孖沙街有間
但原來係普慶坊都有 所以就黎試下~

餐廳環境 都幾有格調 燈光昏暗
增添幾分情調 岩晒同另一半黎撐枱腳😏

🐣微辣鹹蛋黃單骨雞翼 8隻 ($68)
加埋有少少香辣 所以都唔會覺得膩😋
呢個正😍

牛扒5成熟 煎得剛剛好
因為慢煮既關係 仲鎖到好多肉汁
而且肉質結實得黎都好嫰腍
加埋海鹽同黑胡椒調味 仲提升到個肉既鮮味同肉味非常重
特登加左烤蘆筍 都好好味 如果再多啲就好🤭🤭

🍖慢煮紅酒香草羊後膝 12oz ($148)
羊肉肉質非常嫰口! 帶有淡淡既紅油香
羊膝既脂肪都唔會好多 配埋佢地既薄荷醬
所以都唔會好膩 而且冇羶味 👍
12oz 都岩岩好夠1個正常女仔食的

🍐慢煮紅酒梨加意大利雪糕 ($68)
第一次食呢款甜品 慢煮梨吸收晒紅酒香
食果陣仲可以點下個熱熱地既紅酒
食落去更加重紅酒味! 好正
配埋佢地既朱古力Brownie 同Vanilla gelato 成件事都好夾 好味!☺️☺️

🥤荔枝接骨木花特飲 ($42)
入面有粒粒荔枝肉 + 接木花味 + 梳打
飲落都幾清甜 食完飯飲都好解膩
呢個配搭都幾唔錯 💓

整體黎講
呢間既CP 值蠻高的 服務同食物質素都好高 仲要無加一!
估唔到係中環貴價區都可以有間咁抵食既餐廳
想搵間有情調 少少遠離旺區 價錢又令既餐廳
呢個係個唔錯既選擇!
下次會想番黎試埋啲海鮮同其他小食😍

2021-09-12