2020-10-15 3096 瀏覽
打風多左日假,拿拿林叫左fd一齊去打邊爐~牛摩又係好耐無黎食,見佢有新set,就揀左黎試下。我地食既係牛摩解牛套餐,除左可以任食普通既美國肥牛,精選牛肉,雞肉同豬肉之外,仲有最令人期待既手切封門柳,美國SRF極黑牛,同埋一口安格斯牛柳粒!另外仲有特別湯底同冷泡茶揀~手切封門柳封門柳姐係牛既橫隔膜肌肉,油花少,色水偏深紅色。油脂香味相對低,但肉味超濃郁。😍因為呢款肉油份少,建議淥到剛剛好熟就要拎上黎,咁就食到最好既口感。美國SRF極黑牛呢隻油花比較多,薄身快熟,落去淥6-8秒就可以拎上黎食。帶油脂香味,但同時都唔算太油膩,算係比較清爽。一口安格斯牛柳粒同我一樣鐘意食肥野既朋友仔一定都會鐘意呢個!厚肉,多油花,煮耐左都唔會變鞋身,入口有超香既牛油味~超正!❤️至於出面既自助bar,有多種唔同既蔬菜,菇類,瓜類同丸類。最最最特別既係,竟然有煲湯既紫菜!!!超愛食紫菜既我夾左好多翻黎,將芫茜湯變左做紫菜湯~冷泡茶正正常常,但打邊爐飲就最岩,解膩之餘又零負擔。

手切封門柳

美國SRF極黑牛

一口安格斯牛柳粒

冷泡茶正正常常,但打邊爐飲就最岩,解膩之餘又零負擔。
2020-10-13