2019-11-05
今日帶埋小朋友係屯門行街,最後鎖定左係緣聚西日餐廳食午市放題。因為多種類比小朋友同大人選擇,大家可以食到唔同既野食。我地揀左豪華午市放題,供應時間是1145-1530, 入面有2小時任飲任食。收費合理,星期六、日及公眾假期,成人$178, 小童$138, 再計加一。平日會再便宜$10。呢度係使用類似ipad來落單,十分方便。見到ipad 內都分左唔同既種類,有:燒物、一品料理、精選火鍋、壽司、刺身、手握手卷、西日扒類、焗蠔、飲品、特製甜品等。看到不同的分類,覺得都幾多元化,岩曬今日大人及小朋友來任食。他們會按照你點的數量上菜的,記得數清楚每人需要來落單,以免造成浪費。我地點左以下食物:牛舌、壽司、刺身、炒雜菜、天婦羅、雞翼及牛肉麵,每款質素都唔錯。牛舌有牛味,使用燒的方式,上面有落黑椒。壽司很新鮮,特別推介左口魚裙邊壽司,十分好味!刺身叫左甜蝦、希靈魚、帶子及玉子,每款口感新鮮及鮮甜,我地都叫左幾轉刺身,哈哈。炒雜菜份量適中,因為份量太多的話,會吃得太飽而食唔落其他野。雜菜味道唔錯,有日式風味。炸天婦羅方面,我地叫左蕃薯、南瓜及茄子。南瓜及蕃薯極力推介!因為天婦羅香口而唔重油膩感。如果
牛舌有牛味,使用燒的方式,上面有落黑椒。
壽司很新鮮,特別推介左口魚裙邊壽司,十分好味!
炸天婦羅方面,我地叫左蕃薯、南瓜及茄子。南瓜及蕃薯極力推介!因為天婦羅香口而唔重油膩感。如果醬料方面有加埋蘿蔔蓉,會更為加分。
雞翼整到好入味!口感好”淋”,小朋友都食唔停口。
牛肉麵方面,麵條口感很滑,不過湯底好似落多左麻油,如果調整反麻油份量,會更好。
因為帶左小朋友,今日唔方便試打邊爐,中意打邊爐的朋友,你地可以試下,因為有精選火鍋選擇。
另外,放題包埋出面的自助區,分為前菜沙律、甜品雪糕、雪條及飲品。見到雪糕入面,係有dreyer’s 既,款式都多選擇!一人唔到$200的價錢來講,真係十分抵食!