2005-11-01 28 瀏覽
剛剛遠遊返黎, 周末又去SOGO血拼. 著住新鞋行左半日, 行到腳痛, 就到位於二樓o既UCC cafe歇一歇.cafe細細, 雖然全場滿座, 都只係十零廿個客. 之不過個個waitress忙到出煙咁, 半跑半行咁落order同送餐, 令到食客都唔得relax. 而且唔知點解, 得十零廿個客, 聲浪大到仲嘈過酒樓, 好似落左disco咁, 我同同行傾計要用嗌o既.叫左個tea set, 咖啡雪芳配咖啡. 雪芳o既忌廉依然係超讚, 但咖啡雪芳味道唔出, 較有好香蛋味o既原味遜色. 咖啡超淡, 好似飲水咁, 都唔係好掂.作為一間日式cafe, 佢o既環境簡直可以負分. 唔係睇在佢有超讚o既忌廉雪芳真係唔會幫趁.