呢間阿根廷牛扒館,佈置以馬球為主題,但感覺好似私人會所咁,有不同房間,每間有幾張4餐枱。平時午餐要HK$298/位,因為我係趁佢推廣Black Series 優惠時訂枱,可以享優惠價 HK$228/位食午餐✌🏻1️⃣ ENTRADAS 前菜:西瓜沙律呢個沙律有多種味道,甜 (西瓜、青瓜)、酸 (車厘茄,青檸香醋),鹹 (菲達芝士),好特別,好開胃😋食主菜之前,餐廳經理會送上一盤放有6款來自不同國家嘅牛扒刀,叫我哋揀一支「武器」食扒😂😂2️⃣ PLATOS 主菜:阿根廷純正黑安格斯肉眼牛扒呢個係招牌阿根廷天然牧場的純正黑安格斯牛扒,由於以阿根廷方式調味醃製,大大塊的肉眼扒,3成熟,牛味濃郁,肉質粉嫩。齋食牛塊可以食到牛肉嘅原汁原味,如覺得有點單調,可以在牛肉上搽一些阿根廷青醬 (chimichurri sauce),這樣配搭口裡會品嚐到滿滿的香草清香襯托肉汁清甜,正呀😋3️⃣ AL LADO配菜鴨油蒜香炸薯條用鴨油炸香嘅幼條薯條,金黃色,撈入一些炸蒜粒和香芹點綴,食一口,有點點鴨油香和品嚐到薯仔的原味。我哋食唔停口😋蒜香炒西蘭花用鴨油和蒜頭炒西蘭花,帶出西蘭花的清甜味道,而少了一些很多人不喜歡嘅草青

1️⃣ ENTRADAS 前菜:西瓜沙律

2️⃣ PLATOS 主菜:阿根廷純正黑安格斯肉眼牛扒

General  Pico  Black  Angus  Prime  Rib

3️⃣ AL LADO配菜
鴨油蒜香炸薯條

Fries  Provenzal

蒜香炒西蘭花
用鴨油和蒜頭炒西蘭花,帶出西蘭花的清甜味道,而少了一些很多人不喜歡嘅草青味👍🏻

Sautéed  Broccoli

4️⃣ DESSERT甜品 (+HK$68/位)
仲夏野莓餡餅
這個黑麻麻嘅甜品係用咗酸微微嘅仲夏野莓做嘅餡餅、暖笠笠。一定要配上面鋪滿甜甜嘅曲奇脆粒和開心果口味雪糕,中和一下酸微微嘅仲夏野莓味道。不過食完這個甜品口,啲牙齒會染上一些黑色,好彩出去要帶口罩咋😝
新鮮水果
皺皮瓜、青提子、紅肉火龍果,以這個次序食就食到最甜嘅水果😝
Latte
用咖啡機沖嘅牛奶咖啡,一般般啦。

Warm  Winter  Spicy  Berry  Cobbler,  Fresh  Fruits,  Latte

2020-10-11
Fries  Provenzal