2015-10-26 862 瀏覽
呢日係愛麗絲midterm既大日子😩 小新就陪佢去紅磡冰室食個lunch先上路喇👫其實呢次係愛麗絲第一次食紅磡冰室,我地兩個都叫左個特餐B。愛麗絲食既係牛油多士煎雙蛋,配瑞士雞翼撈公仔麵,熱好立克,$39。首先要讚既係個牛油多士👍🏻 同普通茶餐廳唔同,因為塊多士係烘既,脆脆地又帶牛油香,同埋平時烘多士係要加錢,但呢到就唔洗😂 之後就係主菜喇👏🏼 雞翼好食! 瑞士汁甜甜既,肉亦都好淋,可惜得三隻,愛麗絲一啖都冇俾小新食😂 至於個公仔麵唔錯,唔會炒到好乾,撈埋啲汁👍🏻咁小新食既就係蒜蓉包炒蛋,配豬扒撈公仔麵,凍奶茶,$42。個蒜蓉包又係令人驚喜😋 因為都係烘既,脆中帶蒜香,食到lam lam利😈 至於豬扒都好淋好易咬,不過就冇瑞士汁既,所以都係推薦大家食瑞士雞翼😎

其實呢次係愛麗絲第一次食紅磡冰室,我地兩個都叫左個特餐B。

豬扒撈公仔麵
牛油多士煎雙蛋