又係我米線控出動既時候啦今次黎到新開張位於紅磡黃浦的原作養生湯米線🍜真係一山還有一山高,招牌海龍皇湯夠豪未海龍皇湯是用蝦+龍蝦殼熬製而成非常鮮味,所以我改了陽春麵吸曬湯汁好正呀配料十分豐富有半隻開邊龍蝦、大蟹鉗、花甲、蜆肉仔,帶子同墨魚。一粒無喳既日本刺身級數帶子、一粒原粒帶子、龍蝦膏飽滿加上彈牙龍蝦肉🦞、大蟹鉗肉厚結實、花甲無沙又爽口,一碗$128真係超值之選💯原作養生雞湯米線($58)係另一必食推介,雞湯好濃郁,雞肉利用冷熱水汆燙的方法製成,口感超滑而且鎖住了肉汁❤️❤️真係食到一滴不留最後仲試埋大細剛剛好,炸到金黃脆口的一口芝士,好滿足呀❤️(有5粒,但俾老公急不及待食左一粒)飲品方面都有唔少選擇,我們點了巨蜂乳酸爆珠,味道好似兒時的冰條味令我相對有驚喜的是洛神花茶,洛神花味道好濃,飲完好潤喉,甜甜蜜蜜🍹❤️記得要食埋杯底的洛神花呀,酸酸甜甜好好味❤️有幸同老闆傾左陣計,我好鍾意佢講既一句,錢要賺但唔駛賺到盡,做餐廳最重要「捨得」,捨得用貴價食材用心烹調,食客係食得出,口碑回頭客比一切重要,良心食店,贊

又係我米線控出動既時候啦
今次黎到新開張位於紅磡黃浦的原作養生湯米線🍜
真係一山還有一山高,招牌海龍皇湯夠豪未

最後仲試埋大細剛剛好,炸到金黃脆口的一口芝士,好滿足呀
❤️(有5粒,但俾老公急不及待食左一粒

記得要食埋杯底的洛神花呀,酸酸甜甜好好味❤️

2020-10-15
  • 洛神花茶