2022-01-05
聖誕、新年特別多飯局……😁😁😁12月26日朋友就帶我嚟呢間食個 Omakase Lunch......可能由於聖誕節,大家玩得太夜,Boxing Day 無人咁早出街。。。結果我同朋友可以包場食晏。。。一入到去師傅好細心,叫我哋選好食邊個餐,再問我哋有冇咩係唔食或食物敏感。。。呢個值得讚!因為這樣就不會浪費食物或令客人有尷尬嘅情況發生。先嚟前菜。。。再續度菜慢慢上。。。繼梅湯後,再上刺身。。。先說北海道活帶子刺身,味道鮮甜爽口。。。口感跟我們平時食的急凍帶子刺身很不同。。。魚刺身也很新鮮。。。而且師傅說他們都是不時不吃的。。。他說這款魚的刺身也不是時常有的。。。接著就是炸物。。。海膽魷魚炸物。。。正!其他炸物也不錯!跟住再來 my favorite 龍蝦。。。龍蝦爽甜美味。。。明太子茶漬飯。。。都好好味!最後嚟埋個日本蜜瓜做甜品。。。成餐飯一個字講晒!正!!!雖然好飽。。。但我哋都食晒所有嘢。。。呢餐飯真係超滿足!
先嚟前菜。。。
再續度菜慢慢上。。。
繼梅湯後,再上刺身。。。
接著就是炸物。。。
海膽魷魚炸物。。。正!
其他炸物也不錯!
跟住再來 my favorite 龍蝦。。。
龍蝦爽甜美味。。。
明太子茶漬飯。。。都好好味!
最後嚟埋個日本蜜瓜做甜品。。。
成餐飯一個字講晒!
正!!!
雖然好飽。。。但我哋都食晒所有嘢。。。
呢餐飯真係超滿足!