2019-03-20
天氣開始轉熱了,食啲清新帶爽嘅海鮮也不錯,最近發現呢間喺銅鑼灣開咗無耐,主打一人一蒸鍋餐廳環境都好舒服,當日下午時間好在早嚟未算好多人,好快就入座點嘢食,宜家落單好方便,掃下粗檯面QR Code就落到單,午時仲免收加一好抵食我就叫咗個水師提督套餐,入面都相當豐富,有成5款指定海鮮及一款四選一海鮮,仲有雞腿肉、美國肥牛及豚肉片三選一,仲可配選粥底、麵底或飯海鮮上檯已覺得好新鮮生猛餐廳仲有大魚缸及海鮮缸養住㗎檯面仲有簡介每款海鮮蒸幾耐,貴妃牌好大隻啊,好厚肉飽滿,超鮮甜又啖啖肉蝦上檯時仲好新猛,蒸佢數分鐘入口爽口彈牙四選一我揀咗蟶子皇,好大隻又鮮味,清蒸完我覺得唔需要點任何醬料都已經好好食大蜆都比平常大隻㗎,食落無沙又鮮甜另外仲有鮮魚片、白蜆都好正之後仲有蔬菜及肉類,牛肉嫩滑有牛味,蒸牛肉都幾好食,所有海鮮及肉汁漏哂入蒸鍋底再加魚湯食埋個烏冬都唔錯,烏冬好彈牙另外我同朋有都點咗個拉麵食,雜錦風味都好豐富,有叉燒、肉類、蝦蜆及蔬菜,湯底濃鮮,麵質都好爽彈整體午餐都好抵食,價錢唔貴性價比高
海鮮上檯已覺得好新鮮生猛
蝦上檯時仲好新猛,蒸佢數分鐘入口爽口彈牙
大蜆都比平常大隻㗎,食落無沙又鮮甜
另外仲有鮮魚片、白蜆都好正
之後仲有蔬菜及肉類,牛肉嫩滑有牛味,蒸牛肉都幾好食,
整體午餐都好抵食,價錢唔貴性價比高