2017-07-12 116 瀏覽
今日旺角行街,又去咗同一間餐廳食嘢,呢次係我第二次黎呢間餐廳 原本想叫番上次個餐 點知個套餐已經唔同左。一問之下先知道 原來佢地定時轉餐牌 同特色飲 幾乎每幾個月都有新攪作。今次我同朋友選左佢個The Holy Crab One 二人套餐,同埋兩杯限定飲品。我叫左杯Magic Fairy 我朋友叫左杯 Little sunshine。Magic Fairy 飲落去好清新又有提子味再加埋嗰啲香草飲落去非常好飲。 同朋友傾計前後不過五分鐘前菜就已經 準備好,前菜叫六小缽,分別有六種配菜。海鹽枝豆,柚子醋海藻沙拉,蟹子日式煮豆腐,蟹肉玉子燒,虎蝦配芒果慕絲,酸辣蘿勒海蜆。 前菜甜酸辣有齊非常開胃,特別提提個蟹肉玉子燒尤其出色。第二度菜芝士蟹肉釀蟹蓋,蟹肉同芝士擺到滿一滿,食落口啖啖蟹肉鮮味同埋濃濃嘅芝士味 基本上一上就旋風式咁比我地清晒。之後上既係 蟹肉芬奴意式烤麵包,麵包烤到金黃鬆脆 雙面鋪滿厚厚嘅一層蟹肉。如果冇食錯佢係蟹肉加沙律醬,食落去口感同食魚子醬加焗麵包有得揮!其實食到喺度已經半飽啦。食左半個鐘左右 終於輪到主菜Master海鮮糕蟹拼盤,原本嘅配搭雖然已經滿足,但我再另外加左青口

食左半個鐘左右 終於輪到主菜Master海鮮糕蟹拼盤,原本嘅配搭雖然已經滿足,但我再另外加左青口同埋龍蝦。 所以睇落去超級好豐富,龍蝦非常鮮甜,蟹蓋入面非常多糕 青口、海蜆、同埋大蝦亦都非常新鮮。 值得一提青口同海蜆都仲係黐住殼 證明佢哋係新鮮 而唔係東凍海鮮。

食到盤底下面仲有粟米,薯仔,紅蘿蔔基本上已經到飽到食唔落!原本諗住叫埋單架啦,點知原來仲有甜品跟埋,今日限定甜品係櫻花雪糕,雖然唔知櫻花係咩味 但係佢睇落去粉紅色好靚 食落去亦都好好味 淨係要黎影相 已經回本了。

要讚嘅係,我哋臨走前侍應姐姐會走過黎問你意見 做review! 實屬難得。

今次呢餐飯兩個人加埋+1 HKD 880 海鮮餐價錢都算抵食,期待下一次再去佢會有咩新野食!