2020-11-29
今日約左朋友去尖沙嘴食晚餐. 約左去試新餐廳 峇里堂, 聽朋友講話佢前身好正, 所以我係第一次黎試下呢D印尼菜先黎介紹下我點左咩野食, 叫左玫瑰之香普洱, 同埋峇里天堂茶叫主食+HK$15 一支本來想叫少甜少冰, 原來佢係雪藏版, 已經整好, 唔駛少冰, 哈哈, 但佢好似無糖的, 真係一支清茶, 食油膩野都OK清新跟住我仲叫左 峇里式燒豬汁比高 HK$38呢碟比高包最好影, 好文青FEEL, 顏值唔錯味道上, 個麵包質感比較硬, 好結實, 表面有D籽好有咬口裡面燒豬肉好有肉汁好豐富, 個味有D似沙嗲或者係巴東牛肉汁咁, 當係沙嗲啦, 幾香, 有少少青瓜好清新呢個包打卡影相又靚, 味道又好, 推薦~主食我地每人叫左一份醬燒雞髀飯 同埋甚摩汁牛仔骨飯醬燒雞髀飯 HK$55老實講佢賣相真係唔好睇, 如果換一隻碟上應該會靚好多, 有時食野都要講賣相, 希望佢會改進下擺盤啦~雞脾超大隻, 真係好大隻, 個汁好香濃, 咸咸地有少少甜, 又係似巴東牛肉果種沙嗲味, 幾香口下, 肉又夠厚, 呢個幾好~甚摩汁牛仔骨飯 HK$63我最鍾意食牛仔骨, 但佢份量有D少, 如果再多D就更好味道呢個甜味比較重,
跟住我仲叫左 峇里式燒豬汁比高 HK$38
呢碟比高包最好影, 好文青FEEL, 顏值唔錯
味道上, 個麵包質感比較硬, 好結實, 表面有D籽好有咬口
呢個包打卡影相又靚, 味道又好, 推薦~
主食我地每人叫左一份醬燒雞髀飯 同埋甚摩汁牛仔骨飯
醬燒雞髀飯 HK$55
甚摩汁牛仔骨飯 HK$63
我最鍾意食牛仔骨, 但佢份量有D少, 如果再多D就更好
味道呢個甜味比較重, 汁好濃, 送飯唔錯, 但如果同雞脾相比, 雞脾份量同味道都出色好多
下次試其他野先~~~