2022-05-15
今日同朋友在尖沙咀行完街,晚飯時候嚟到佐敦呢間人氣餐廳晚飯。好多食客,真係同餐廳個牌一樣全院滿座。另外,呢間餐廳啲菜名好搞鬼,好有趣。JUSTER 科布Coob salad呢款美式沙律好有驚喜,勁大盤,材料非常豐富,顏色都幾靚。有幾款醬汁可以選擇,我哋選擇胡麻醬,帶點日式味道。材料有雞蛋,牛油果,青瓜,車厘茄,生菜,雞胸肉及煙肉絲。全部都好新鮮,雞胸肉不會嚡口,而且熱辣辣。呢個沙律真係健康又美味。MK 鰻魚蛋包飯蛋包飯上面鋪著大大塊鰻魚,鰻魚熱辣辣,正常發揮,鰻魚厚度適中。滑嘟嘟的蛋包住日本米加上鰻魚燒汁,好好佐飯。垃圾八爪魚八爪魚非常香酥,沾上美乃滋吃,好香口。炸薯條呢度嘅炸薯條特別金黃深色,原來用咗啤酒去炸,所以特別香脆,薯條還帶點香甜味。呢個薯條添番茄醬冇得輸,放久了,薯條涼了也保持香脆,超贊。曲奇馬上瘋朋友點了呢款奶昔話每口都是曲奇朱古力的香甜。真·士多啤梨奶昔飲品如其名,士多啤梨味一點都不會假,不會藥水味,奶昔香滑香甜。
JUSTER 科布Coob salad
MK 鰻魚蛋包飯
垃圾八爪魚
八爪魚非常香酥,沾上美乃滋吃,好香口。
炸薯條
曲奇馬上瘋
朋友點了呢款奶昔話每口都是曲奇朱古力的香甜。
真·士多啤梨奶昔