2021-06-17
今日係豉油街附近開完會,同同事傾開想去邊度食好野,大家好掛著台灣美食,又俾我地搵到附近有無好食嘅台灣菜去回味下😋一去到鋪頭,已經見到好多人排隊等入座,都知道餐廳有返咁上下水準😎 咁我就叫左個麻辣牛肉牛筋麵,再加個個珍珠奶茶飲,而個朋友話等陣又要見客,所以只係點左加鹽酥雞食下🤔個麻辣牛肉牛筋麵超大份,牛肉牛筋俾勁多勁大舊,但又炆得好腍,一咬就斷,超入味☺而最緊要係個湯底夠麻夠辣,食到出曬汗,超爽😎而個珍珠奶茶睇落好似正常嘅茶餐廳嘅樣,但飲落茶味夠濃,珍珠亦都超多,食極都仲有😂😂真係勁似係台灣飲個隻味道 🙂另外, 我都有偷下朋友叫嘅鹽酥雞黎食啦 🤣 味道夠之餘,炸得夠香口,早知叫多份黎食,差啲食埋朋友個份添🤤總括而言,哩間餐廳水準唔錯,聽隔離枱話佢有好多間分店嘅, 為食嘅朋友可以去就腳嘅分店食,應該水準都差唔多。臨走之前,店員都有俾啲台灣嘅小或者手信我地睇,有興趣嘅人都可以去買下黎食架 😉