2024-03-13 45 瀏覽
原來香港都有不少印度餐廳,今次朋友帶左我去Gaylord,menu都好多特色印度菜式,而且6點幾已經full full地,可見呢間野應該幾唔錯!一坐低就有黑胡椒脆餅配薄荷醬,仲係微暖抵讚👍✨五香羊肉餅 - 賣相幾別緻,食到個燒烤味好香,然後羊肉味慢慢滲出嚟,唔會太羶✨南印度烤帶子伴茄子菠蘿果醬 - 第一次食印度風味嘅烤帶子,口感彈牙,帶子下面嘅茄子蓉又幾夾🍆✨Tandoori Mixed Grill - 有齊羊肉卷、燒鮫魚、大蝦、印式燒雞卷同烤春雞~ 鮫魚有驚喜,咬落好有質感😋大蝦都好爽口,雞肉烤完都仲keep到幾嫩口,而羊口卷比較重味,如果鍾意食羊肉嘅人應該好like😚✨Truffle Butter Chicken - 夠晒creamy,啱晒食唔到辣嘅人,雞肉都幾多,個汁沾Naan食好惹味🤤✨Cheese Truffle Naan - 揀左好邪惡嘅松露芝士味,松露味真係好出,個Naan亦夠軟熟💯✨Mango Lassi - 質地幾thick,芒果味香濃🥭✨Virgin Colada - 有菠蘿汁加檸檬汁,配埋椰子忌廉,比想像中清新同解膩🧡

一坐低就有黑胡椒脆餅配薄荷醬,仲係微暖抵讚👍