2019-06-23 76 瀏覽
經過左一個好辛勞嘅禮拜,放假要食好dd!記得上次食鮨一嘅時候,門口大排長龍。所以我哋今日特意好早就去到,接近六點前已經去到門口。店未開,師傅仲喺度準備緊食材,一個人都冇🤣我哋亦都好順利咁入座吧枱。睇完一輪Menu,同埋當日廚師推介,我哋已經有咗心水。呢晚我哋邊食邊點。我哋叫咗雞泡魚乾、劍魚腩壽司、池魚壽司、中拖羅壽司、左口魚壽司、鹽燒白鱔。汁燒雞泡魚干燒得好,唔會燒得好乾。送酒係一流呀! 燒白鱔我就覺得一般,調味不足,白鱔皮不香脆。中拖羅壽司,顏色怪怪,係暗紅嘅顏色。少咗大拖羅嘅肥美,中拖羅覺得一般。池魚壽司甘甜,幾好食。劍魚腩真係wooo! 魚油10分充足,好香好肥美,食得好滿足。食食吓我又發現原來有左口魚,咁我就即刻點一客,左口魚係輕輕燒過,入口即溶,好正!
經過左一個好辛勞嘅禮拜,放假要食好dd!

汁燒雞泡魚干燒得好,唔會燒得好乾。送酒係一流呀!
汁燒雞泡魚干

燒白鱔我就覺得一般,調味不足,白鱔皮不香脆。
鹽燒白鱔

中拖羅壽司

池魚壽司甘甜,幾好食。

火炙左口魚壽司
牛油果軟殼蟹反捲