2020-11-24 76 瀏覽
今晚約咗朋友一齊食飯,朋友話呢間日本野都唔錯,所以就決定一試。和氣食堂真係包羅萬有㗎喎,基本上你講得出嘅日本料理,個餐單都會有:有壽司、刺身拼盤、魚生飯、日式當飯、串燒、日本小食等等。餐單選擇即係非常豐富,想食日本野嘅話,黎呢間就實冇死。😛朋友話佢好想食生蠔,所以我哋就叫咗呢一個刺身五點盛,呢個刺身五點盛包括油甘魚、三文魚、生蠔、赤貝同埋大甜蝦。價錢都算平,刺身新鮮,係有質素嘅刺身拼盤。🖤而我呢就比較鍾意食串燒嘅,所以就叫咗燒牛舌、燒粟米同埋燒番薯仔。呢一啲嘅串燒食得出係即叫即燒嘅,上枱嘅溫度剛剛好。特別想一讚呢一個牛油燒粟米,牛油味真係好香,帶出咗粟米嘅甜味,吃得非常滿足。而日本燒番薯仔皮薄多汁,食落真係好甜。😋我哋仲叫咗個溫泉蛋沙律,溫泉蛋濕濕地咁樣去撈啲菜,令到啲菜食落口感更加順滑,味道濃郁,別有一番風味。至於主食方面我哋就叫咗黑松露鵝肝石頭鍋飯,一上枱已經聞到好香嘅黑松露味啦,鵝肝比嘅份量都好足啊,鵝肝撈飯真係一流,非常之香。而我都好鍾意食石頭鍋飯嘅飯焦,脆脆地又有口感。❤️而飲品方面就犀利啦,你睇吓呢兩杯野個造型都知道幾巴閉啦。我同朋友分別叫咗白桃藍柑梳打,同埋檸檬藍柑梳打,白
今晚約咗朋友一齊食飯,朋友話呢間日本野都唔錯,所以就決定一試。和氣食堂真係包羅萬有㗎喎,基本上你講得出嘅日本料理,個餐單都會有:有壽司刺身拼盤、魚生飯、日式當飯、串燒、日本小食等等。餐單選擇即係非常豐富,想食日本野嘅話,黎呢間就實冇死。

而飲品方面就犀利啦,你睇吓呢兩杯野個造型都知道幾巴閉啦。我同朋友分別叫咗白桃藍柑梳打,同埋檸檬藍柑梳打,白桃就會甜少少嘅,如果你鍾意冇咁甜嘅飲品咁就可以考慮檸檬梳打,兩杯嘅造型都非常得意同好飲㗎。😁

總嘅來講,和氣食堂食物選擇非常多,種類包羅萬有,一定滿足到你食日本料理嘅心。值得推薦俾朋友啊。😛😛