呢間區內人氣日式食店中文名叫「坐忘」,但門口招牌只有英文名「Camper’s」,千祈唔好錯過呀‼️店舖由一對來自川崎嘅日籍夫婦主理,招牌菜係豬軟骨。餐牌超可愛,究竟係手繪定係電腦做呢❓我哋都討論咗一陣😂。我想highlight嘅係店舖註明無味精,無食品添加物,自家製醬汁。豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯🍛 份量十足,3⃣️件軟腍入味嘅豬軟骨,果然名不虛傳,好好味。白飯混合南瓜及粟米,與別不同,加埋大量蔬菜🥬,出街食飯原來都可以咁健康。日式咖喱偏甜,食唔到辣嘅朋友唔洗擔心。黑椒燒汁牛肋骨丼牛肋骨同樣軟腍入味,微辣黑椒燒汁更係神級滋味,一試難忘❗️由於黑椒汁味道較濃,夾埋生菜一齊食就有中和效果。未食過嘅一定要嚟👍,嚟食過嘅一定會經常嚟😊。

豬軟骨七小時煮野菜咖喱飯🍛

黑椒燒汁牛肋骨丼
未食過嘅一定要嚟👍,嚟食過嘅一定會經常嚟😊。