2022-08-18
觀塘除咗塞車都有好野食🤭 今日黎咗呢間人氣台式餐廳食飯 主打台式便當 店鋪以QR code落單 仲做緊唔少優惠 例如14:30後堂食全單九折、飲品半價等等芒果魯肉飯 $58芒果香甜魯肉帶鹹香 兩者毫無違和感 反而芒果中和翻魯肉嘅油膩感 成個飯更加清新 仲有榨菜 鵪鶉蛋等等伴飯 好豐富~特盛紫菜牛肉便當 $77我哋揀咗多紫菜 真係多到傻🤣 紫菜同牛肉汁加飯冇得輸 就好似牛角飯咁!牛肉份量都好多 味道香濃台灣夜市小食拼盤 $36拼盤包括台灣腸 炸花枝丸同埋鹽酥雞 小食都係熱辣辣~ 台灣腸面頭仲有蜜糖 好食~ 鹽酥雞外皮香脆 又唔會炸到太乾拉絲芝士火腿蛋餅 $39蛋餅口感略帶煙靭 配上鹹香嘅芝士同火腿同沙律醬 好味又唔會太膩😜手作芋頭鮮奶(小) $19攪伴後芋頭味香濃奶味香甜 底層芋頭部分較硬~黑糖鮮奶(中) $28奶味略淡 黑糖味較出
芒果魯肉飯 $58
特盛紫菜牛肉便當 $77