2023-11-07 471 瀏覽
今個 Halloween 萬聖節, 吾去蘭桂芳了,  因為找到新意思, 去了  [露營生活], 銅鑼灣 Sogo 對面.餐廳設在四樓, 入門看見陳列有露營裝備, 露營燈, 煮食爐, 滅蚊燈, 露營用具, 登山扣, 水樽, 電筒, 圍裙.......餐廳地方大, 裝修設計見心思.  有大自然風味,  沙灘帳篷, 帆布椅及 矮檯座位, 用餐座位選擇不少, 各適其適,  大伙人聚餐或一家人開 party 另有 VIP房. 好浪漫啊,  有歌手表演, 正唱緊 陳蕾的 .酒吧也有特式, 他是否飲醉了 ?8 款 Sake 任飲 $388 , 重有幸運大抽獎.推門可以行出露天平台,  看看銅鑼灣的繁星, 平台佈置也不俗打卡景點多. 在這裡吹吹風, 真係旺市中心內的樂園.  有大自然風味, 好適合拍拖.  剛好 Halloween, 有我們喜歡的大南瓜,  預早訂位,  可以享受戶外營幕樂趣, 夠新意, 一路享受晚餐一路享受音樂. 我們坐室內, 也另有一番風味,   檯上有齊露營餐具,  坐下先打開 QR code 訂餐, 有 燒烤, 刺身, 火鍋, 小食, 串燒, 和食.......點了餐, 又叫啤
去了  [露營生活], 銅鑼灣 Sogo 對面.
露營用具, 登山扣, 水樽, 電筒, 圍裙.......
好浪漫啊,  有歌手表演, 正唱緊 陳蕾的 [凡星].
酒吧也有特式, 他是否飲醉了 ?
8 款 Sake 任飲 $388 , 重有幸運大抽獎.
推門可以行出露天平台,  看看銅鑼灣的繁星,
平台佈置也不俗打卡景點多.
在這裡吹吹風, 真係旺市中心內的樂園.
點了餐, 又叫啤酒,  Blue Girl,  夠凍, 涼冰冰.
牛魔王燒肉拼盤   送到, 有十款宮崎牛肉:  和尚頭, 肉眼, 西冷, 橫隔膜,  沙巴當, 牛小排, 龜之子,  後腰背肉上蓋, 後腰背肉, 牛肋條.  色澤鮮明.  肉質優, 厚切.
牛魔王燒肉拼盤
 宮崎和牛日本頂級肉, 高質烤肉,  雪花分佈平均, 油脂感豐富.
枱上放好飲食, 燒肉工具,  開著火爐預熱.
醬汁, 海鹽,  檸檬, 幫助提味. 一款肉還可以沾上不同風味呢 .
聽歌燒烤特別開心, 可以慢慢燒, 控制火候 , 保留肉汁吾會太乾,
和尚頭, 色澤嫩紅, 均勻的大理石油花分佈, 肉質纖維細緻.
牛小排,  雪花細密其獨有嘅嫩腍口感, 入口鬆軟不得了, 脂肪又唔多, 油膩感低, 又肉汁豐富, 要趁熱食.
龜之子, 油脂平均牛味夠香, 肉汁濃, 油脂滲出. 非常美味.
肉眼, 肉質最稔, 脂肪都比較少, 食落牛味最濃.
接著烤原隻大虎蝦  ~   巨型大虎蝦,
只須八分鐘便烤得香噴噴, 蝦肉肥厚, 好鮮美. 爽彈帶焦香.
原隻大虎蝦
紐西蘭羊架 ~   紐西蘭羊架肉質嫩滑,
肉汁豐富, 羊羶味不重.
紐西蘭羊架
有 Live Band 助慶, 大家聽歌,  飲酒加食野, 一樂也.
銅鑼灣又多個好去處,   開心慶祝一個安全萬聖節.   輕輕鬆鬆享受了一個夜晚.
牛魔王燒肉拼盤
原隻大虎蝦