1K
2019-08-25 48 瀏覽
星期五晚同朋友嚟到荃灣的「Lucky U」來一個Happy Friday Night ! Lucky U屬於一間restaurant &bar的餐廳,裡面好多遊戲可以玩,好似有飛標、桌球、 遊戲枱及大電視,仲有獨立卡拉ok房, 啱曬一班朋友嚟慶祝生日, 同享喜慶節日及happy hour的好地方。食物方面,我推介一款有創意的小食,就係「香煎日式豚肉餃子棒」,首先賣相十足日式風味, 在餃子上鋪滿的木魚, 醬汁是沙律醬,而且仲蘸滿在豚肉餃棒面,倍感滋味,煎得脆口, 餡料豐富,食落覺得同燒墨魚丸有點相似,超級美味!至於小食拼盤有雞中翼,雞鎚,炸甜薯,煙三文魚,香辣蒜片欖酒蝦,CP值極高,雞鎚炸得香脆可口,一點油膩感都冇,炸甜薯香香甜甜,好食到停唔到口。另外美國安格斯牛肉眼扒(10安士), 水準甚高,肉質結實,口感腍嫩,多肉汁。 配菜都很美味, 露筍及炒牛油野菌,非常惹味,令人回味無窮。有美食又點少得靚飲品,呢杯Rose Lady ,粉紅色好少女系,味道香甜爽口, 女生最like。Rainbow Shadow 係打卡最強飲品之一,一層一層唔同顏色,色彩繽紛,又靚又好飲,而且仲要冇酒精成份, 絕

Rainbow Shadow 係打卡最強飲品之一,一層一層唔同顏色,色彩繽紛,又靚又好飲,而且仲要冇酒精成份, 絕對適合任何人士飲用,正!