2024-04-20 0 瀏覽
城中熱門意大利餐廳兼酒吧PAZTA推出限時餐單「Pasta Flight」,五道菜菜單包括意式精選拼盤、自選三款意粉、甜品同檸檬甜酒。我地最鍾意佢地嘅意粉。讓食客在90分鐘內揀選12款來自不同地區的風味意粉!作為意粉愛好者,我地對對呢個餐單感到興奮不已。北意大利料理以濃郁忌廉同芝士為主,配以肉類提味,呢種濃郁嘅口感同豐富嘅味道總令人回味無窮。而南意大利則以橄欖油、番茄同海鮮為特色,清新而多汁,彷彿可以令我們身臨其境感受南意嘅陽光同海風。除咗傳統嘅意粉外,餐單重提供扁麵、寬條麵、粗管麵等多種選擇,令人可以根據自己的嘅味喜好來選擇。而且,餐單還贈送歡迎氣泡酒同檸檬甜酒,呢個搭配絕對為意粉增添更多嘅享受同樂趣。作為意粉愛好者,我地無法抗拒呢個誘人嘅意粉盛宴。無論係舒芙蕾、千層麵定係海鮮意粉,每一道菜都充滿咗精心烹調同獨特的風味,絕對係一場意粉的盛宴不容錯過!