2021-10-27 427 瀏覽
📍鬼金棒📮尖沙咀金馬倫道20號地舖.Lunch time成日偷偷地食好西, 俾🙎🏽‍♂️發現左之後, 通常會叫我帶佢去食, 鬼金棒都唔例外🤫麻辣米線大家食得多, 麻辣拉麵你又食過未先.味玉辣麻味噌拉麵🍜HKD100🙎🏽‍♂️首次挑戰黎個小辣小麻, 少少麻辣帶起味增湯既層次, 叉燒厚身, 肥瘦均勻, 麵條屬於粗身扁麵, 軟硬度適中, 配埋蛋香濃郁既溏心蛋認真不得了🤤炒豆芽菜辣麻味噌拉麵🍜HKD100💁🏻‍♀️之前食過小辣小麻應付自如, 今次黎個小辣中麻睇下咩料子😌辣味香, 麻味後勁凌厲, 明顯食得出麻味比較強烈啲, 如果想追求麻辣平衡嘅話, 建議叫返一樣嘅「麻·辣」度, 同我一樣想試下新野既話就根據當日既心情去order啦🤭加左芽菜索晒湯底啲精華好正啊.一般拉麵一早已經準備好湯底, 而鬼金棒每碗麵都係係客人落單後根據食客既口味再去調整, 即叫即炒麻辣醬底, 非常有heart❤️‍🔥.整體環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻食物味道:🤤🤤🤤🤤🤤服務態度:🕺🏼🕺🏼🕺🏼🕺🏼物超所值:💰💰💰💰回頭基率:💨💨💨💨.#nonstopeatingdiaryjapanese #nonstopeatingdiary日本菜 #n
📍鬼金棒

#nonstopeatingdiaryjapanese
#nonstopeatingdiary日本菜
#nonstopeatingdiaryramen
#nonstopeatingdiary拉麵
#nonstopeatingdiarytsimshatsui
#nonstopeatingdiary尖沙咀
2021-10-17