2022-12-14
二訪銅鑼灣呢間星馬餐廳,記得上次食過真係唔錯,今次就當然食下其他菜式啦! 我地叫左:.☘️肉脞麵可揀唔同麵底,我地揀左粗麵,呢碗既配料有肉脞、豬肉片、魚蛋、滷冬菇、豬油渣同生菜,係撈麵咁,會另配一碗湯! 成碗口感好豐富,而且醬汁好惹味,特別講下個粗麵好似蝦子麵果D咁,好好食!!.☘️炸魚片米粉以為好普通? 原來佢既炸魚片唔係我地本土食開既炸魚片咁,真係一塊塊新鮮既炸魚柳咁! 炸魚肉好香! 仲有唔同配料包括白菜、粗米粉同蕃茄,湯底係白色魚湯,感覺好清好健康👍🏻.☘️升級咖椰多士咖央多士就聽得多,呢個升級版當然要試試😋 用上咖椰、牛油、同煉奶,再灑上美祿粉,好邪惡又好好味😍 好香好甜!! 超濃郁,好正!!.☘️美祿爆炸真係好難得可以飲到美祿既飲品,呢杯超濃郁既美祿好好味,仲有一粒粒美祿同餅,正!!.☘️黑白即係仙草豆漿,咦諗唔到原來豆漿加仙草係好好飲喎! 我覺得仲好飲過仙草奶茶,因為佢地既豆漿好香好滑,加埋仙草好有口感!
☘️肉脞麵
☘️炸魚片米粉