瀛豐放題料理專門店

2023-08-10 44 瀏覽
今晚去銅鑼灣間瀛豐,本身晚市任食都係$259一位,好抵!但我同朋友都加多$138任食生蠔、同埋 帶子刺身 夾海膽。飲品櫃都有琳瑯滿目嘅選擇,升級飲埋生啤都係$68。一開始店員已經快速上咗大大盤刺身,最吸引係大過塊面嘅赤蝦,仲有三文魚、醬油吞拿魚、鮑片、赤貝….等跟住就梗係食埋第一輪嘅生蠔同海膽帶子,上碟夠凍又有鮮味,我哋最後係reorder咗3次刺身、生蠔、帶子,超級滿足!都唔可以淨係食生嘢,所以我哋都試吓蟹膏蟹鉗撈飯、天婦羅、日式小食、串燒、湯物….真係過足口癮,係時候要留肚食甜品🫶🏻瀛豐有超多款式嘅甜品,細細件可以試盡佢又獨立包裝感覺好衞生,淨係布甸都有牛乳味、芒果味、芝士味,又有豆腐花,其他一口size嘅有啫喱、New York cheese cake、木糠布甸、咖啡杯、蛋糕仔,我仲食咗泡芙、榴槤糯米糍🤭 當然唔少得食雪糕啦🍧,貪心嘅我又食 榴槤雪條 同咖啡雪糕。其實仲有豆腐味同花茶味雪糕,但肚子真的不行了,留待下次再嚟食過!