難得上星期有日早收工 就念住帶👦🏻食好野💓之前食過佢地既串揚lunch omakase 覺得都幾特別 👦🏻又未試過 一於帶佢過泥😍食材全部由日本空運到港 新鮮吸引 加上有日本師傅助陣 質素一定有保證🙌🏻onmakase裏面有刺身、串揚、燒物、熟食等等 好豐富!座位都比較少 最好提早訂座啦!💓斗 ($1380/person)💓🔸刺身🔸▫️白子加左柚子汁 入口即溶 味道濃郁嫩滑又開胃 打卡一流▫️深海池魚薄切 充滿魚香味 好爽脆 鮮甜甘香▫️海膽帶子鮮甜得泥入口即溶😋 紫菜香脆 佳作😂▫️劍魚腩加左玫瑰鹽 爽口厚身 食落飽滿 ▫️火炙大拖羅食落好肥美 油份滿滿 入口即溶 肥美厚身💓▫️鮮鳳趾生蠔 柚子醬 飽滿爽口 海水味濃 新鮮 食落清新開胃✨🔸真鯛清湯🔸湯頭鮮味濃郁 用呢個茶壺裝好特別😂可以飲到十幾杯湯🙈裏面仲有真鯛既魚肉 食落嫩滑無骨✨🔸串揚🔸▫️牡丹蝦串揚配蝦膏呢個真系超級推介 我同👦🏻都要比個大大既讚好佢😋炸漿好薄身 蝦肉爽口彈牙 食落啖啖肉 蝦膏鮮甜濃郁 好想再encore😂▫️北海道產洋蔥師傅話呢款洋蔥比平時既無咁辣同澀 甜好多 炸粉好薄 脆身有咬口 齒頰留香好耐😂🙌🏻▫️炸海鰻一條較鰻魚細條

💓斗 ($1380/person)💓

🔸串揚🔸
▫️牡丹蝦串揚配蝦膏

▫️北海道產洋蔥
▫️炸海鰻
一條較鰻魚細條 食落嫩滑無骨 鮮鹹味出 順帶一提 雖然師傅用左炸既方式整 但一啲都唔油膩 炸粉偏薄 脆口惹味🙌🏻真系值得一試架!
▫️秋刀魚串揚卷
秋天系秋刀魚當造既季節 食落好肥美 師傅話可以加薑蓉或者少少豉油 鮮味十足 味道好濃郁 食落啖啖肉無骨 當日其中既一款最愛 出色佳作!

▫️松葉蟹蓋
一條條既蟹絲幼細鮮甜 用左炸既方式都突顯到佢既鮮味 熱辣辣得泥啖啖肉🙌🏻

🔸燒物🔸
神戶和牛鮮嫩多汁 好有咬口🙈肉汁起口裏面徘徊!

🔸食事、甜品🔸
食到差唔到 師傅會上一碗牛肉蕎麥麵 湯底清甜 暖笠笠 麵質爽口彈牙 加埋嫩滑既牛肉 細細碗岩岩好!
再以赤肉蜜瓜做甜品 食落香甜軟淋 好滿足啊😍
2022-11-23