餐廳: Vivace
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2024-03-23 137 瀏覽
Weekend試吓Affinity其中一間餐廳 - Vivace地中海菜本來好期待 入到餐廳都唔算少人好快host畀咗份a la carte menu 問多句有無set menu因為affinity有買一送一優惠個host好有技巧咁問我哋係咪之後睇演唱會心諗啫係要等耐啲啦 唔緊要未夠7點OK嘅最終我哋三個人嗌咗兩杯cocktail/兩個4 course French dinner set/一份pizza等咗10分鐘 host表示今日無set入面嘅onion soup得返a la carte入面嘅minestrone French dinner set無onion soup(?)廚房無都無辦法 唯有OK啦飲住兩杯得極低水準嘅cocktail 等咗大半個鐘第一樣嚟嘅竟然係pizza 🫠開始肚餓嘅大家只好分咗個pizza先 食埋再等咗20分鐘 嘩有starter喇 咦個beef tartar又話live demonstration嘅 唔緊要啦 有得食就算喇喺order完一個鐘後 終於有湯飲嚟到host話廚房最終整返onion soup喔 原來喺隔離枱都叫咗set 唔怪得廚房要出去掘洋蔥煲啦一
地中海菜本來好期待 入到餐廳都唔算少人

由唔肚餓到餓再到飽 喺第二個鐘終於請到頭盤出場
今次醒喇 食一半叫佢起埋dessert

其實食物質素係average嘅 唔難食
只係比兩個鐘本時有煮開飯嘅都應該出到呢個quality
除咗裝修feel唔到邊忽係Mediterranean restaurant
㨂到French set同pizza就知

總結 可以唔洗試