2021-04-14 2008 瀏覽
話說去左銅鑼灣行街,心思思想食炸物,行過見到附近有一間日本餐廳,見餐牌食物幾吸引,就揀左呢間餐廳食晚餐,我地最後揀左二人前定食(吉列豬扒、豬柳、大蝦),相當豐富。-吉列豬扒、豬柳、大蝦二人前定食呢個二人前定食十分豐富,豬扒一大塊,豬柳就比較細塊,但都有2塊,而大蝦方面體積好大隻,應該有手掌咁長,數量就有2隻,配菜就放左炸物下面,唔夠食的話可以免費添加,至於飯都可以免費添加,另外仲有2碗麵豉湯,仲有飯後甜品,甜品係西瓜🍉。-整體來講,呢個二人餐相當滿足,食到好飽,豬扒脆,肉質嫩,如果豬扒同豬柳比較,我比較中意食豬扒,因為感覺上豬扒比較嫩,豬柳就比較無咁嫩滑,大蝦方面,啖啖蝦肉,唔會炸得過老,所以食物方面比較高質量。
吉列豬扒、豬柳、大蝦二人前定食
呢個二人前定食十分豐富,豬扒一大塊,豬柳就比較細塊,但都有2塊,而大蝦方面體積好大隻,應該有手掌咁長,數量就有2隻,配菜就放左炸物下面,唔夠食的話可以免費添加,至於飯都可以免費添加,另外仲有2碗麵豉湯,仲有飯後甜品甜品係西瓜🍉。