2024-02-26 553 瀏覽
好耐冇食過勝博殿喇,咁一於同老公帶埋仔仔去食先準備入座嗰陣已經見到有两碟漬物喺枱,感覺唔太衛生,但基於食得是福,两碟漬物都食晒揀主食方面,因為有太多選擇,又想每樣都食,就決定叫個「豐盛套餐 (两位用)」套餐包括炸豬扒、炸豬柳、忌廉蟹肉餅、炸蝦同炸千層豬柳,飯類我哋選擇白飯(另有燕麥飯)炸千層豬柳卷有三款口味選擇,分別係芝士,露筍仲有紫蘇烏梅,我哋就揀左大眾化嘅芝士口味叫完餐好快上椰菜絲,麵豉湯同埋磨芝麻碗(好啱叫小朋友動動手😁)麵豉湯味道唔太重(唔太鹹)👍🏻全部炸物都炸得非常脆口,炸粉只有薄薄一層👍🏻👍🏻👍🏻炸豬扒肉質軟稔好鬆軟好易咬開,而炸豬柳味道不差不過肉質就比較有少少韌難咬開炸千層豬柳卷一樣比較韌,中間嘅芝士流心味道唔夠濃郁忌廉蟹肉餅我就冇食到,但係仔仔两件都食晒,味道應該唔錯其實食到呢到已經好飽,又係基於食得是福,都食埋隻炸蝦。炸蝦相對豬肉比較失色,冇蝦味,肉質唔夠實,有少少失望整體黎講算唔錯,希望好快再黎食過啦😁
好耐冇食過勝博殿喇,咁一於同老公帶埋仔仔去食先

麵豉湯味道唔太重(唔太鹹)👍🏻

全部炸物都炸得非常脆口,炸粉只有薄薄一層👍🏻👍🏻👍🏻

炸千層豬柳卷一樣比較韌,中間嘅芝士流心味道唔夠濃郁
忌廉蟹肉餅我就冇食到,但係仔仔两件都食晒,味道應該唔錯

整體黎講算唔錯,希望好快再黎食過啦😁
2024-02-22