7/1/2024📍Mr. Steak餐廳係德福廣場二期 睇落以為應該係專門食扒㗎啦 事實上都係普通西餐廳 意粉啊咩都有啲 但我哋就試咗佢嘅半自助lunch 想唔要buffet 都可以揀set lunch 價錢都係差三四十蚊 先講咗兩個主菜先✨香脆特嫩雞胸配濃車打芝士醬 ($156)冇expect 過會係吉列雞扒 完全唔嫩 成塊肉好扁身 完全冇肉汁 不過好大塊 有啲似大快活早餐嘅感覺芝士醬唔濃味 正正常常 仲有啲冇咩味薯蓉同茄子 唔推薦 🙅🏻‍♀️✨烤小牛扒+海蝦+豬肉腸+香草烤雞 ($223)牛扒似茶餐廳食到果種味 嗌咗5成熟 不過多過5成條腸有啲苦 烤雞唔算滑 兩隻蝦正正常常 啲肉都無嘜調味 要沾滿醬先叫有啲味道都唔推薦 🙅🏻‍♀️✨自助區食物就係湯、沙律、甜品 有6、7款沙律 仲有螺絲粉 但都唔係幾好食 似係求其撈埋一碟 甜品方面試咗mouse cake cheese cake 瑞士卷 木糠布甸 豆腐花 桂花膏 都麻麻哋———————————————————————餐廳行平民西餐路線 食物質素一般 真係好似大快活但絕對食得飽 但如果想食到好味嘅扒 呢度就唔啱你啦 🙅🏻‍♀️我哋兩個人午餐
7/1/2024
📍Mr. Steak

✨香脆特嫩雞胸配濃車打芝士醬 ($156)
有啲似大快活早餐嘅感覺

✨烤小牛扒+海蝦+豬肉腸+香草烤雞 ($223)
牛扒似茶餐廳食到果種味 嗌咗5成熟 不過多過5成
條腸有啲苦 烤雞唔算滑 兩隻蝦正正常常