2023-11-19 178 瀏覽
呢日約咗個喺九龍灣返工嘅友人食lunch 佢帶咗我去佢公司樓下嘅一間cafe 佢話呢度嘅lunch set每個星期唔同 唔會怕悶☺️忌廉大蝦蜆肉意粉意粉唔同其他餐廳嘅嗰種好多汁 呢間係偏乾身嘅🍝 冇咁多醬汁比較健康 大蝦有三隻 上面放咗黑椒調味 蜆肉都有好多 每啖意粉都食到蜆肉 如果大食嘅朋友仲可以加$10加底 但我就覺得本身嘅份量對我嚟講都夠飽😉煙三文魚碎蛋三文治呢份三文治用咗竹炭包😋 上檯時仲暖笠笠 所以食落口幾鬆軟 呢度嘅麵包係師傅特製 真係好軟綿綿 味道又調配得幾好🍞 入面仲有大量嘅碎蛋沙律同埋煙三文魚 喺呢一個轉涼嘅天氣食 真係好舒適沙律每日都係廚師發板🥗 因為好想樣樣都試吓 所以就揀晒5款 分別係黑松露露荀菇螺絲粉😋 凱撒沙律 秋葵粟米芯雞肉 紅菜頭桃肉沙律 同雜菜沙律 咁多款沙律就可以吸收晒唔同嘅營養啦😝蜜糖雞翼同朋友share都想嗌多份小食🐥 雞翼好Juicy 每隻都size均一 蜜糖調味就可以保持心情愉快🍯Earl Grey Cheesecake呢個芝士蛋糕係餐廳其中一樣招牌菜 有幾種口味可以選擇😮 我就揀咗伯爵茶 蛋糕茶味香濃 質地幾軟滑 焦糖面仲即叫即燒添㗎🍰飲品叫

煙三文魚碎蛋三文治

蜜糖雞翼

Earl Grey Cheesecake
伯爵茶芝士蛋糕

飲品
叫咖啡嘅時候 店員問我點稱呼 原來佢哋會將客人嘅名寫喺咖啡面😚 所以就叫餐廳寫我個ig page名喺Latte 同 Mocha上面 順便做吓宣傳啦☕️ 真係幾特別
Mocha Latte

呢間餐廳環境幾光猛 空間感幾夠 如果想食得比較健康啲嘅朋友 呢度都有好多沙律嘅選擇啊 喺呢頭返工嘅話值得一試🥰