餐廳: 黃珍珍泰國菜館
資訊:

依兩位員工態度極差 因為一家大細有小朋友係到 所以廢事當場大吵大鬧 所以只好係依度寫低發生咩事。首先 一開頭因為有bb車 袋各樣東西 所以將啲嘢搵張櫈放好係隔離 然後突然食食下飯 有人要係隔離張枱食飯 依個時候男嘅個位員工已經用好差嘅態度叫我地移開啲嘢 更加拎起我地嘅嘢直接想移走 然後我地都好自覺咁移開哂啲嘢 但神奇嘅係 因為間鋪無乜人 其實已經唔明點解一開始要安排班人坐係隔離張枱 最後嗰班人係去左第二張枱坐。頭先嗰件事都係小事 我地都無理會過 但之後更加嚴重嘅事就發生 我地叫左條烏頭 佢有個爐 然後上面會一路煮住啲湯/汁 其間因為嗰湯幾好飲 所以我地大家都有'筆'尼飲 加上個火不停煮住所以好快無哂 神奇嘅事就尼啦 因為見佢就快乾 所以叫佢加啲湯 竟然男個位員工用極差同大聲嘅語氣過尼話:「我地啲湯有限 唔可以比你地咁樣飲!」我地嗰時即刻話咁唔洗 然後佢繼續不停講話依家只會幫我地加多一次 我地講左好幾次唔洗佢先收口 其後唔知有心定無意 不斷與隔離位女員工望住我地傾計 持續好一斷時間 長期嘅視線望住我地食飯 令我地都食得好唔舒服 望翻過去 都係繼續望過尼 雖然我知你間鋪靜 都唔需要望住客人

頭先嗰件事都係小事 我地都無理會過 但之後更加嚴重嘅事就發生 我地叫左條烏頭 佢有個爐 然後上面會一路煮住啲湯/汁 其間因為嗰湯幾好飲 所以我地大家都有'筆'尼飲 加上個火不停煮住所以好快無哂 神奇嘅事就尼啦 因為見佢就快乾 所以叫佢加啲湯 竟然男個位員工用極差同大聲嘅語氣過尼話:「我地啲湯有限 唔可以比你地咁樣飲!」我地嗰時即刻話咁唔洗 然後佢繼續不停講話依家只會幫我地加多一次 我地講左好幾次唔洗佢先收口 其後唔知有心定無意 不斷與隔離位女員工望住我地傾計 持續好一斷時間 長期嘅視線望住我地食飯 令我地都食得好唔舒服 望翻過去 都係繼續望過尼 雖然我知你間鋪靜 都唔需要望住客人傾計嘅

我地係依間鋪都食左好一段時間 見到依間鋪都一直走下坡都覺得好失望 食物水準都開始下降 服務態度更加唔洗講 希望加果下次再尼 會有所改善啦 不過可能都唔會再有下次架啦
2017-12-13